Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: bréking nyúz

"Most még jobb kondikkal tudnánk bevonni EU-IMF lóvét mint 2008-ban."

Te ezt a butaságot mégis honnan veszed? Az EU egyáltalán nem akar pénzt adni nekünk, erről szó sem volt, kizárólag az IMF-ről értekezünk, de erre mondtam, az IMF-nél csak a kvótáról lehetne értekezni, másról nem. Nem mellesleg, még ha értekezhetnénk is 10-15 milliárdról, akkor is marginális lenne ennél a mennyiségnél a hozamelvárásban a különbség a jelenlegi piaci elvárásokhoz képest, de mint írtam, az ahhoz tartozó elvárás máris annulálná a kamatkülönbözetet. Egyszerűen nem üzlet.

És itt jön be az, hogy ha ezt mégis ránk akarják erőltetni, akkor az erőszak, casus belli, csak nem klasszikus fegyverekkel, hanem modern fegyverekkel feltétel nélküli megadásra bírás lenne, nevezetesen az ország irányításának az átadása.

Azért annyi haszna mégiscsak volt ennek a beszélgetésnek, hogy megállapítottuk, nemhogy 3-500 milliárd megtakarításról nem lehet szó, hanem arról van szó, hogy 120 milliárd MAXIMUM devizában a megtakarítható pénz, ami szerintem önmagában is eltörpül a forintra konvertálás hasznosságához képest, és ezt például egy jegybankelnöknek pontosan kellene tudnia.

Hasonlóképpen azt egy tetszőleges gazdasági szakembernek, vagy erről véleményt mondónak, hogy ez az egész csak akkor éri meg, ha az ellenszolgáltatás nincs összemérhető méretben ezzel a ""kedvezménnyel"", amihez az kellene, hogy semmiféle feltételt ne támasszanak, mert ha csak 40-100 milliárd elvárást teljesítünk, akkor gyakorlatilag úgy szolgáltatjuk ki magunkat, hogy még veszítünk is az üzleten.

Egyszerűen nem üzlet ez a hitellehetőség manapság.

Egy készenléti hitelkeret, amit nem kell lehívni, és ami miatt visszafizethetnénk a devizatartalékok 2/3-át, az persze üzlet lenne, de minő véletlen, ilyenről meg mások nem akarnak tárgyalni.

Hiában no, arrafelé csak értik, hogy több pénz van a ránk kényszerített uzsorában, mint egy készenléti hitelben.