Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: bréking nyúz

Előzmény: #580796

És ott te mennyit látsz az adósság alapjaként?

Mert én valahogy nem látom azt a 20 milliárdot, amire te állandóan hivatkozni szoktál. Egyébként én a hitel lefutását és a teljes adósságszolgálatot sem látom ebből a táblázatból, de emlékeim szerint még 2016-ban is elő van írva kamattörlesztés, miközben adósságtörlesztés már 2015-ben sincs. De ez csak halovány emlék egy táblázat alapján, a lényeg azonban az, hogy a 20 milliárdnak csak töredéke az IMF hitel, és még annak is a töredékebb része a kvótán belüli rész.

Egyebekben, vegyük alapul a 7 milliárdot, mint "kedvezményes hitelt", ezen mondjuk nyerünk 4%-ot a piaci DEVIZAkamatozáshoz képest. Az SDR HUF árfolyam az IMF honlapja szerint 0,0030061900, vagyis 2.328,53 HUFról beszélünk, ami ugye a magyar államadósságnak sajnos csak a töredéke, jól látható, hogy ezen az égvilágon semmi sem múlik.

Sőt mi több, 4%(!) kamatkedvezmény esetében MINDÖSSZESEN 93, azaz kilencvenhárom milliárd forint hozamelvárás csökkentésről lehetne értekezni.

Teljesen nyilvánvaló tehát, hogy olyan marginális nyereséget jelentene az IMF a hozzá kapcsolódó terror mellett, aminek egyszerűen nincs értelme, ha pedig a 93 milliárd érdekében több száz milliárd ingatlandóval kellene súlytani a lakosságot, hogy a bankrendszerbe transzferálják át a pénzt, akkor egyszerűen nem is értem miről beszéltek.

Mindez pedig különösen annak fényében érthetetlen, hogy a teljes hitel fennmaradó részére devizában alsó hangon 5% a hozamelvárás, amihez képest jelenleg forintban fizetünk alig valamivel többet.

Innentől miről szeretnétek értekezni, illetve mivel akartok arról meggyőzni, hogy van értelme az IMF-et erőltetni?

Mint írtam: Több pénzt nem kaphatunk a lejárat után, legfeljebb ennek a felét, hiszen annyi a kvótánk és most semmi sem indokolja a kvóta felettiséget. Az, hogy lehívjuk a 2 milliárd SDR-t, az meg alanyi jogunk, tehát azt lehívhatjuk, de semmire sem megyünk vele.

Akkor miről is szeretnétek beszélni? :)