Re: Alacsony alapkamatot végre
lagwagoner Előzmény: #578263"Namármost, akkor megmondom, hogy mi a te logikád. Lesz 4% hitel:
"ÉN HISZEM, HOGY LENNE RÁM KERESLET, hogy messzebre is vigyek ételt több intézménynek, ÉS EHEHZ CSAK egy kis dobozos autó még egy tűzhely stb, stb. MOST VAN ÓCSÓ HITEL 4%-RA VEGYÜK FEL ÉS BIZTOS, HOGY belátható időn belül kitermelné a 4% kamatot a fizetőképes kereslet.""
Ursival ellentétben te nem olvasol a gondolatomban, mert azt írtam, hogy VAN rá kereslet (azaz már jelezték, hogy több intézménynek is kellene főzni), de mondjuk csak 15-20% lenne az árrés. Ott számítana mennyi a kamat, szerintem. De ne vesszünk el a részletekben.
"És csak hogy ezt is értsed: Itt arról van szó, hogy az üzletnek minimum 15%-ot kell hoznia, hogy belekezdj, mert különben beteszed a bankba vagy lekötésre (Quaestor 10%+), tehát igazából éves szinten 20-30% árrésről beszélünk, aminél van értelme hosszú távú beruházásról beszélni. "
20-30%? A Magyar vállalkozások 90%-nak be kéne akkor zárni! Mert nincs értelme üzemeltetni, kétlem hogy ekkora árréssel operálnának.
A felvett Tőke (alap) kitermelése világos, így valóban bagatell a 4%-os kamatcsökkentés. Én ezt soha nem értettem, hogy miért fektetnek be 10 000 000 HUF-ot valamibe, ha csak kb 5-10 év alatt lesz nullán.. A rendszerváltáskor meg a 2000-es évek környékén az újdonság erejével ezt vidáman ki lehetett termelni, de manapság...de erről te többet tudnál mesélni.