Re: ajánlom mindenki figyelmébe !
lagwagoner Előzmény: #577750"Már elnézést, de mit kellett volna abból figyelembevennie, amiről fogalma sem lehetett? Nem értem, amit mondasz. Ő nem akart devizahitelezést, "
Ha neked valami betegséged van, én megpróbállak meggyógyítani, azzal, hogy megműtelek, és átvágom az egyik artériádat, engem leültetnek függetlenül attól, hogy nem akartam halálod, és nem tudhattam, hogy artériát is sérthetek, ha szikével hajtok végre sebészeti beavatkozást.
" Nem is nagyon vitatták akkoriban sem a szükségességét és most sem. "
Nagyon sokan, Zsiday is :-))
"az egy eldöntött tény volt, hogy az országot kiszolgáltatják, tehát tök mindegy, hogy mit csinált volna Járai, akkor is ebbe az irányba mentek volna tovább a liberálkommunisták."
nem értek veled egyet ebben :-) Ettől függetlenül (!!!!) nem csinálhat akármit!
"Ezt a mondatot nem értem. Nem lehet alacsony az alapkamat, ha az ország adóssága brutálisan növekszik és írdatlan mértékű a költségvetési hiány."
Dehogynem kinőjük a hiányt. Pongyolán: hiány/GDP. GDP-t növelem, a hiány nominálisan megmaradhat, sőt nőhet is, de az arány, azaz a százalékos hiány csökken.
""Ellenben az olcsó forint hitellel ki lehetett volna növekedni a hiányt!""
Dehát ezt akarta a második Orbán kormány is először! Először azért lobbizott, hogy magasabb lehessen a hiány, hogy beindíthassa a gazdaságot!
"A követség akkori megjegyzése szerint ez abban merülne ki, hogy magasabb költségvetési hiánycélt vállalna a kormány, s a pluszpénzeket a gazdasági növekedés beindítására fordítanák, mint ahogy erre a Fidesz nyilvánosan már utalt is. "