Re: én meg ezzel értek egyet
Mondoka Előzmény: #576755Elnézést a csacskának tűnő megjegyzésemért, de Magyar Állam hitelminősítése főleg a jelen, de nem elhanyagolható szempont, hogy egyébb okokból (egy tanulmányt megérne hogy miért) bármikoron is, de soha nem lesz tripla "A".
Ezt a minősítést politikai okokból és a "nyugat" versenyelőnyének önkényes megtartása végett akkor sem kapnánk meg, hogyha a magyar államadósság zéró értéket mutatna.
Nem tudom hogy abszoulte mi kellene ehez a tripla "A"-hoz , talán irreális és soha sehol nem látott és gyakorlatilag lehetetlen dolgok, mondjuk több évi GDP-nek megfelelő (!nem hitelek!) TARTALÉKOK!
De talán ez is kevéslenne. Egyetlen kényszerítő erő létezhetne csak hogy ezt a minősítést megkapjuk, éspedig az, hogy a minősítőknél ez az ügy mármint Magy.o.-minősítése olyan a világ közfigyelemébe helyeződő téma lenne ami szerintem soha sem lesz, pláne pozitív ügyben, és ilyen helyzetben a méltatlan minősítések fenntartása már a saját hitelességüket nyilvánvalóan a nevetségességgel fenyegetné. -Na de ez sem lesz soha! Mivel a világban nem az számít, hogy mi van itt, hanem az amit mondanak rólunk. (Az persze máskérdés hogy jelenleg természetesen nem rózsás a helyzetünk, hanem, -tudjuk hogy milyen.)