Re: törölve
Előzmény: #576348"Ráadásul amikor szembesül tárgyi tévedésével, sem feltétlenül ismeri be"
Az a baj lagwagoner, amit akkor is írtam, hogy három napon keresztül írom azt, hogy "nem értem, mi a probléma, nem értem, mit írtam rosszul, nem értem, mit gondolok rosszul". Mert nem mondják meg, csak hülyítenek. Aztán amikor kiderül, hogy benéztem valamit (BAMOSZ oldal, illetve elírom, hogy kötvény, pedig alap valami), ami fel sem tűnik nekem, és egyebekben a mondanivaló lényegére nézve érdektelen, akkor rettentően hülyén fogom magam érezni, mert én hozzászoktam ahhoz, és azt is várom el mindenkitől, hogy írja le, ha hülye vagyok és ne hülyítsen, hogy találjam ki, hogy mit néztem el. EZ utóbbi ugyanis lehetetlen, az előbbit pedig meg szoktam köszönni, mert én azt tartom büszkeségnek, hogy nekem bárki elmondhatja keresetlenül az ŐSZINTE ÉS MEGALAPOZOTT véleményét. Szerintem ez ugyanis az alap. Mert erre lehet építkezni.
És tudod az ezzel a legnagyobb baj lagwagoner, hogy az emberek fejében a három nap marad meg, az, hogy "nem ismerem el a tévedésem", miközben ha jobban visszanézed, AZONNAL elsimertem a tévedésem, amikor MEGÉRTETTEM, hogy miben tévedtem. De azt elvárni, hogy én ismerjem ezt el, az nem egyenértékű azzal, hogy találjam ki(!), hogy miben tévedtem.
Ha nincs igazam, akkor meg kell mondani és érvelni kell, akkor elismerem, hogy nincs igazam. De az, hogy "mert ez meg az ezt mondja", vagy az, hogy "mert szerintem ez vagy, vagy nem vagy" az nagyon nem erre szolgál.
És szerintem aki ezeknél ragad le, az pont nem fog a vagyonhoz eljutni (hogy ON legyek), mert nem azt akarja megnézni, hogy más HOGYAN csinálja, hanem azt akarja lemajmolni, AKI csinálja. És már ezerszer írtam, hogy csak az előbbi működőképes, az utóbbi nem, egyszerűen azért, mert nem vagyunk azok és nem vagyunk azoknak a helyében.