Re: nincs cím
Előzmény: #575924Nem azt mondtam, hogy bonyolult, hanem azt, hogy foglalkozni kell vele és nem egyszerű. És most akkor megkérdezem, sz*rakodnál ennyit 15-20 millával? Max a felét ide tolod, felét oda és nyugodtan alszol. Azaz, erre utaltam, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az 50 millától éreznéd jobban magad ha a bankszámládon lenne. Mármint, általában értem rajta az embereket, mert a 15-20 milla a többségnek felfogható pénz, de én úgy látom, az 50 milla (egy összegben) a többség számára akkora elérhetetlen távolság (főleg a hitelben fuldoklóknak), hogy az már a csoda kategóriájába tartozik, ami minden problémájukat megoldja és amiatt elveszítik a racionalitást, hogy az 50 milla aztán pont egy olyan kisnagy pénz, amit elveszíteni iszonyat fájdalommal járna, de igazából nem lehet vele komolyabb világmegváltást csinálni. Viszont birtokolni már nehéz lenne annak, aki nem látja be. Stressz és idegesség.
Ezért írtam azt, hogy az embernek tisztában kell lennie a képességeivel és annyi pénzre vágyni, amennyit be tud látni és fel tudja fogni és kezelni is tudja. Akkor az nem stressz. És ennek a lényege az, hogy adott esetben a 15 jobb mint az 50.