Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

prospero Előzmény: #575945

Ez az ország 2010-re tönkre lett téve.

"De nem 0,2%-kal csökken a GDP, hanem bőven 1 fölött" - a 3. negyedévről beszéltem.

A 20%-kal csökkent beruházási szint egy normál - gigaberuházások nélküli érték - amilyen érték egyébként 2008-ban volt, a válság előtti évben. Volt egy kiugrás az autóipari beruházásoknak köszönhetően, ami 20%-kal megdobta a beruházások átlagos értékét, majd visszatértünk a normál szintre, ami most 20%-os csökkenést mutat. Egyébként szerintem nincs 20% a csökkenés értéke. Ez a feldolgozóipar.

Építőipart nehéz lesz megállítani a lejtőn, ugyanis válság előtt éppen egy ingatlanbuborékot fújt a gazdaság, ami kipukkadt, ráadásul nincs tér újabb adósodásra jelenleg. De 3. negyedévben úgy látszik már nem csökkent, sőt növekedést tudott felmutatni.

"miközben elhiszed a leghülyébbeknek szóló propagandát"

2000 milliárdot nehéz lenne elővenni a kalapból csak úgy. Progresszív SZJA ide vagy oda pl.: tekintve, hogy progresszív SZJA-ból az állam éves bevétele 2009-ben 1800 milliárd forint volt.

Éves ÁFA bevétel 3000 milliárd körüli összeg.

Éves nyugdíjkiadás 3000 milliárd körüli összeg.

Én komolyan mondom félek tőle, hogyha ezeket az intézkedéseket kivezetik, honnan fogják előteremteni a hiányzó összeget. Mondjuk ha az államadósság lemegy 70%-ra 2014-re akkor 2014 után lehet hiteleket felvenni megint és azt hazudni a népnek, hogy itt minden rendben van....