Re: nincs cím
Előzmény: #575651Én nem ezt mondtam, sőt az ellenkezőjét sem.
Azt mondtam, hogy nehogy azt higgye valaki, hogy 50 millió MEGDOLGOZOTT avagy EGYSZERI pénz elhelyezése és birtoklása nem okoz stresszt olyannak, akinek ez egyszer adatik meg az életében. Egyáltalán nem olyan egyszerű ilyen pénzt elhelyezni, mert ahogy régebben írtam, ez diverzifikálni igazából kevés, egy területre súlyozva pedig állandó stresszt eredményez.
Egyébként, a Soltvadkert és Vidéke takarékszövetkezet százas nagyságrendű ügyfelei nyilván nem egészen értenének egyet a véleményeddel, de azok sem, akik mondjuk az AAA szuperbiztos Lehman kötvénybe tették a pénzüket, avagy mondjuk Madoffra bízták.
Nemrég idéztem be a cikket az AT.hírek-be, hogy még nyugaton is BRUTÁLISAN lecsökkent a bizalom a bankokkal és befektetési bankárokkal szemben, és egyszerűen az emberek INKÁBB tartják készpénzben a pénzüket (persze full biztosított bankban), mert azt nem tudják lenyúlni tőlük.
Én nem írtózom 50 milliótól egyébként, a bankoktól sem (amely BANK), én csak azt írtam, hogy nehogy azt higgye valaki, hogy ha van 50 nem reprodukálható millája a bankban, akkor attól jó közérzete lesz 65 évesen. De hogy értsed mire gondolok, másképpen fogalmazom, szerintem az 50 millát nagyon sok ember szívesen becserélné mondjuk egy 200.000 Ft-tól indított állami nyugdíjra. Mert az még mindig a legbiztosabb. Ahogy idősebb leszel, a biztonság egyre fontosabb lesz, ahogy az az egyszerű tény is, hogy kevesebb időd, vagy lehetőséged lesz a veszteség pótlására, ezért is van az, hogy ahogy öregszenek az emberek, úgy csökken a kockázatvállalási hajlandóságuk. És pont ezért is van az, hogy egy húsz éves emberke az 50 milliót akár simán el is szórja, mert fel sem fogja, hogy miről van szó, mert annyira távol van még a nyögdíj számára. És mivel "inkább élni akar", ezért eszméletlen kockázatokba is belemegy és természetesen mindig lesz a 100-ból egy, akinek ez iszonyatosan bejön és mindig csak róla fogsz olvasni, hogy "egy zseni" volt az illető.
És mint írtam, az adósság a legrosszabb, ez nem lehet kérdés. De ha nincs adósság, akkor az, hogy 20 millád van, vagy 50, az már nem egyértelmű, hogy mikor jobb a számodra. Mármint, mikor érzed jobban magad.