Re: nincs cím
Előzmény: #575717Ha a költségvetésbe osztalék folyik be, az ott pontosan úgy viselkedik, mint az adók. Ezt pedig a költségvetés keretében lehet elkölteni amit a kormány csinál a Parlament felhatalmazásával a nép megbízásából. Pont ugyanúgy kerül bele, mint bármely más adó, azaz szó sincs arról, hogy valaki majd - mondjuk egy személyben - dönt arról, hogy az mire legyen fordítva. Az egyszerűség kedvéért például a MOL-OTP osztalék úgy viselkedik mint az ÁFA bevételek. Ha pedig ez mondjuk bagatell 1-2000 milliárdra fel tudna futni, akkor például számottevő adócsökkentés mehetne át a gazdaságon és masszívan erősödhetne, illetve stabilizálódhatna a forint árfolyama is.
Jelenleg pont az a baj - mint látható -, hogy annyira egysíkúan tud az állam adót beszedni, hogy szinte tök mindegy, hogy minek nevezik, és ezért van az, hogy annyira kevés kártya van a kormány kezében még mindig, hogy alig tud a forint árfolyamára hatni.
Minél több irányba indul meg az adózás trendszerű szétnyitása, annál kiszámíthatóbbá válik a költségvetés és ezáltal a nemzeti deviza. EZ pont országfüggetlen dolog, de Magyarország és a Forint esetében is igaz.
Én pont ezért írtam anno azt, hogy azzal, amerre a költségvetés elindult azzal stabilizálódni fog a forint, azzal pedig, hogy az adósságfizetést mindenáron teljesítjük, a hiányt betartjuk, azzal erősödni fog. Érdemes megnézni ennek fényében az elmúlt egy év forint árfolyamát a liberálkommunista uszítás utántól számítva: ILYEN stabil és kiszámítható árfolyam még soha nem volt, legalábbis szerintem.