Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #575542

"magam a józan ész racionalitásában hiszek,és a tervezhető jövőben,voltam gyerek,álmodoztam is eleget,de aki tőzsdével foglalkozik és felelőségteljes döntéseket hoz az nem engedheti meg magának az érzelemvezérelt gondolkodást és leginkább nem az álmodozó,vágyakozó ábrándvilágot"

Muszáj kötekednem!

KÖTEKEDŐ MODE ON :)

Nincs igazad, mert kevered a fogalmakat. Véleményem szerint a mai világban pont és KIZÁRÓLAG az érzelemvezérelt gondolkodásmód a fontos, mert álmodozni csak az tud, aki szilárdan áll a racionalizmus talaján. Ez például az, amit nálam sokan nem értenek, pedig ilyen egyszerű: Azért tudok ábrándozni, elmeditálni, elfilozófálni," elméletieskedni", mert a racinalitás talaján ezt megtehetem. És azért vagyok ott, mert így gondolkodom, és azért működik az életem úgy, ahogy, mert így gondolkodom.

Nem szabad tehát összekeverni szerintem az ábrándvilágot az álomvilággal, az érzelemvezérelt gondolkodást pedig az irracionalitással.

Akinek nincsenek álmai, aki nem tud álmodozni, az nem is él igazán és nem is tud semminek sem örülni. Akinek álmai vannak, ábrándjai és azt megvalósítja, szerintem az az, ami a tökéletes gondolkodásmód és a valós racionális világban az egyetlen sikerhez vezető út.