Re: Abortuszbotrány Írországban: meghalt egy 17. hetes terhes nő
Előzmény: #574722"Ezt meg honnan szedted? :)"
Josephus Flavius az egyszerűség kedvéért nem tud a keresztényekről, Jézusról meg főleg nem. Ezt te nyilván tudod, hiszen az a bizonyos betoldás már régen megbukott, hiszen az ősi bolgárra(?) fordított változatban még nem volt benne ;) Tehát, Josephus Flavius arra példa, hogy AKKORIBAN még tudták, kik azok az esszénusok (Nazarénusok), Niceára viszont már fogalmuk sem volt róla. Egyebekben Josephus Flavius az ószövetségről beszél, avagy a Tóráról, hiszen zsidóként írja meg a zsidók történetét. Ugyanakkor az Újszövetségről semmit sem ír, az apostolokról meg pláne nem.
"pl. Az apostolok cselekedetei az 1. sz.-ból való"
Hát nézd, annak idején én sok kutatkodást végeztem ebben a témában, de az az igazság, hogy én Nicea előttről SEMMIT sem találtam EREDETIBEN. Pont az a megdöbbentő, hogy korábbról eredeti irat EGY DARAB sem maradt fenn, amik fennmaradtak, azok mindössze szövegtöredékek és darabkák. Márpedig ugyebár, ELVILEG Niceában a korábbi szövegekből készült a Biblia, azaz Niceában még minden forrásnak meg kellett (volna) lennie.
A kérdés ezek után már csak az lehet:
Vajon a szent iratokat miért nem tartották meg, miért kellett mindent megsemmisíteni? Egyesek szerint a minuszkulát is azért "találták fel" akkoriban, hogy könnyű legyen megállapítani azt, hogy mi íródott korábban és azt meg kellett semmisíteni, de mindenesetre az mégiscsak feltűnő, hogy még az állítólag 1:1 átvett iratok eredetije sincsen meg.
"De az evangéliumok hitelességét sem vonják kétségbe - nem a forrásértékről beszélek, csupán arról, hogy valóban őskeresztényi több évszázados hagyományként kerültek bele az Újszövetségbe..."
Hogy úgy mondjam, azt írod, "elhiszik, hogy hiteles". Egyebekben úgy, hogy semmiféle bizonyíték nincs a Niceai zsinat előtti létezésükre. De annyira nincs, hogy azok eredetije sincs meg, amit állítólag ott csak bemásoltak a Bibliába...
De a fenti az én "okoskodásom" volt csak, ha így jobban tetszik. Ugyanakkor történészként megkérdezlek: Számodra mennyire hihető az, hogy a Niceában lemásolt iratok eredetije egyáltalán nincs meg, illetve te milyen olyan megfogható iratról tudsz, amely bizonyítaná azt, hogy ezen dokumentumok léteztek Nicea előtt is?