Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Abortuszbotrány Írországban: meghalt egy 17. hetes terhes nő

Scipio Előzmény: #574516

Nem teljesen értem a választ, talán félreértetted a kérdést.

Azt írtad a klérus véleménye nem , csak az Úr és az apostolok tanításai érdekelnek. Ezek után felvetődött bennem, hogy a sola scriptura "kitalálói" anno vajon tisztában voltak-e azzal, hogy éppen az általuk elutasított klérus volt aki összeállította a Bibliát, hosszas viták, - olykor véres - belharcok, politikai küzdelmek után. Egyszerű egyházfiak döntöttek, hogy az Úr mely szavai jussanak el a hívőkhöz, és bár Jézus "Tizenkettőt rendelt, akiket apostoloknak nevezett, hogy vele legyenek, s hogy elküldje őket hirdetni az igét." és apostolainak azt mondta, hogy "Aki titeket hallgat, engem hallgat, aki titeket elutasít, engem utasít el, aki pedig engem elutasít, azt utasítja el, aki küldött." a klérus mégis elutasította nyolcuk tanításait és csak 4 evangéliumot raktak bele az Újszövetségbe...

Ezek után érzem ellentmondásnak az "engem nem érdekel a klérus, csak a Bilblia számít"-ot, mert pont az általuk megszűrt írást forgatja a hívők többsége... Néha az az érzésem, hogy az ezt vallók szerint a Bibliát - mondjuk a tízparancsolat mintájára - az Úr egyszerűen "lepottyantotta" nekünk, készen, megfellebbezhetetlen tanításokkal...