Re: Abortuszbotrány Írországban: meghalt egy 17. hetes terhes nő
Ricsi Előzmény: #574441A törvény van az emberért, ez igaz, csak sajnos ezt nagyon sokan kihasználják. Emellett én az újszövben nem látok példát arra, hogy ezt a példát (tartsd oda a másik orcádat is) megszegték volna. Pál apostol pl megvárta, amíg jól elverik, és csak utána mondta el, hogy ő római polgár, és nem is lett volna joguk megverni. Jah, és ezt nem arra használta fel, hogy a veretőit zsarolja, egyszerűen betöltötte a törvényt.
Ámbátor ezek az én olvasatomban nem törvények, csak javaslatok. Tudod, a törvények időszaka véget ért. Jézus elmondja, milyen cselekedetektől leszel elégedettebb és boldogabb. Aztán te, mint ember, eldöntheted, akarod-e ezt, vagy nem. Ha akarod, azt teszed amit mondott, ha nem akarod, nem teszed azt. Minden szabadon választott.
Amit belinkeltél, nekem hosszú hogy elolvassam, mert nem érdekel a téma. Nem érdekel, kinek mi a véleménye, én Uramat, és az apostolokat tartom követendő példának, nem a klérust. Kérlek, nézd el nekem :)
Jah, és még valami. Ahhoz, hogy megöljek egy gyilkost, nekem is rendelkeznem kell gyilkolásra alkalmas eszközzel. De mivel ilyennel nem rendelkezem, ezért nem is kerülhetek hasonló helyzetbe. És még valami. Számomra a halál nem egy rossz, rettenetes dolog. Én nem tartom tragédiának, ha valaki meghal.