Re: nincs cím
prospero Előzmény: #574112A "2008-as kőkemény válság" nem volt más, mint egy átmeneti pénzügyi zavar, a hitelpiacok befagyása, amit a Lehman csődje okozott. A szoci kormány ezt volt képtelen megoldani. Na most, ha ezt képtelen volt megoldani, akkor a sokkal durvább, tartósabb, nálunk sokkal komolyabb államokat is magával rántó adósságválságot vajon hogyan lett volna képes kezelni?
Megmondom: sokkal sokkal durvább elszegényesítéssel, mint ami Görögországban, vagy Spanyolországban van. És az is visszavetette volna ám a gazdasági növekedést, nemcsak ez a politika amit a kormány most folytat, felteszem még durvább méretekben.
De szerencsére a választási lehetőség nyitva áll, 2014-ben egy ellenzéki győzelem meg fogja mutatni, hogy a közvetlenül az emberekre terhelt megszorításoknak milyen növekedési és társadalmi áldozatai lesznek. Én félnék tőle kipróbálni, tekintve például a görög helyzetet, de akár a 2009-es 6,8% GDP visszaesést sem kellene elfelejteni, ha már a csoportos amnéziánál tartunk.
És mielőtt még megvádolnál, hogy a súlyos válságot a 2009-es Bajnai kormány teljesítményben figyelmen kívül hagytam, visszautalnék az előző hozzászólásaimra, amiben 4,3%-ot elismertem a 6,8%-ból, hogy azt okozhatta az EU gazdasági teljesítményének visszaesése, de 2,5%-os visszaesést nem magyaráz csak az IMF hitelért cserébe vállalt közvetlenül az emberekre terhelt 500 milliárdos nagyságrendű kiigazítás.