Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

prospero Előzmény: #574045

"abszolút nyerő helyzete volt."

megmondom őszintén én is ezt hittem 2010-ben. De ezek az aknák amik élesedtek itt a hátramaradt szoci kormányzás után, sokkal nagyobb hatással voltak, mint eredetileg gondoltam.

Gondolok itt, az állam 10 ezer milliárdos forint és 10 ezer milliárdos devizaeladósodottságára, a lakosság 7000 milliárdos devizahitel állományára, hogy az IMF/EU-nak ebben a 4 évben kell visszafizetni 4000 milliárdot az egyéb szokásos kötelezettségek lejártán túl.

2010 áprilisában Európa még abban a boldog tudatban leledzett, hogy a hitelválság csak egy múló pénzügyi zavar volt, jöhet a fellendülés. Sajnos az európai adósságválság ezt a kilábalási útvonalat is lezárta.

Az, hogy pénzügyileg jobb helyzetben vagyunk az nem kérdéses, - rengeteg konfliktussal megspékelve EU/IMF és különböző szektorokkal szemben - ezt a jobb pénzügyi helyzetet azonban IMF-fel nem tudtuk volna elérni.

És természetesen a kormány is sok hibát követett el, ezt el kell ismerni, mert sok olyan konfliktusba is beleállt, amibe nem kellett volna. De, kiegyezés és felvirágzás csak szabadságharc után jöhet... :-)!