Re: nincs cím
tozsdenyul Előzmény: #573027Én éppen szektorspecifikusan írtam, ezt nem értem, hogy lehetett félreérteni :)
"Én viszont nem azokról beszélek, akik orvosként orvosnak tudnak elhelyezkedni, hanem azokról, akik valamilyen diplomával diploma nélküli munkát végeztek el pusztán a több pénz érdekében. "
Értem, ezért mondtam, hogy rossz szektort választottál, mert ott éppen nem igaz semmi abból, amit általánosságban írtál.
Megint előrebocsátom, hogy amit általánosságban írsz, igaz. De az eü. szektort tömegével hagyják el orvosok, ápolók, akár külföldre azonos területre, akár belföldre más ágazathoz, ami éppen a vállalkozó szellemüket mutatja. Nem gond az elhelyezkedés, és mennek is, mert itthon - más szektorokkal ellentétben, tehát náluk specifikusan - az utóbbi pár év drasztikus romlást hozott. Nekik különösen, és sokkal rosszabb. (Korábban is mentek persze, csak ez most felgyorsult, és egy kritikus határt átlépett)
A példaként hozott kórházam, Hudiksvall, jóval északabbra van, mint Stockholm. Én egyetlen esetről tudok, amikor valaki hazajött, azért hogy pár év múlva menjen ki újból. Akik kintmaradtak, azokat meg számolni sem tudom.
Ők csinálják, és nem csak sírnak. Mennek és elhelyezkednek máshol. Aminek súlyos következményei lesznek - lásd otthonápolásra sem találni embert. Mert nincs, vagy annyit kellene fizetni, amennyit nem tudnak nagyszámban megfizetni az emberek.
Nem az a baj, hogy külföldön dolgoznak, az a gond, hogy itthon nem marad elég szakember.
Az eü-ből nagyon komoly pénzeket vettek ki, aminek még nem látszik a következménye. De a kórházigazgatók rossz híreket már nem továbbíthatnak a sajtónak, legfeljebb, hogy éljen Rákosi, éljen Rákosi. Pedig csak most fognak jönni az igazán rossz hírek.
Ettől még, amit általánosságban írsz, egyetértek, csak az eü. szektor pont nem illik bele. Szektorspecifikusan.