Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #571626

"Másrészrűl a hitel teljesen szükségszerű személyi szinten is egy pályakezdőnek pl. nincs alaphelyzetben semmije és nem lakhat a híd alatt meg csövezhet és úgy jár be világszínvonalon termelni meg kell vennie előre azokat a dolgokat amire feltétlenül szüksége van."

Egyáltalán nem szükségszerű, csak az emberek úgy képzelik (mert azt hitették el velük), hogy MAGYARORSZÁGON(!) a pályakezdő azonnal tartson fenn egy önálló háztartást, sőt, egyenesen házat, fullosan. De ez egy marhaság. Elég csak megnézni, hogy ez magyar hülyeség a megtakarítás helyett - és ebből a szempontból különösen döbbenetes kontraszt az, ahogy ITTHON és KÜLFÖLDÖN viselkednek a magyarok. ITT azonnal ház kell, meg egyedül élet, mert anélkül nem megy és ha nem így van, akkor már húznak is el, majd kinn beülnek egy szobába hatan, mert az olcsó, és akkor mennyit meg lehet takarítani és félretenni és hogy ez milyen f*sza. De itthon erről szó sem lehet! Pedig kérem, pályakezdők - akárcsak a koleszosok - lakjanak szépen együtt egy albérletben, nem kell azonnal gyereket szülni, ha még nincs egzisztencia (úgyis válás lesz a vége pár éven belül), és öt-hat év alatt összerakni annyit, amiből meg lehet alapozni ITTHON(!) az életet.

Ez TEHÁT:

"Na és ha valaki munkába áll 1 hónap után kap fizetést 30 napig nem éhezhet szal kell fogyasztási, bankkártya stb. hitel akármi , ez nem hülyeség hanem szükségszerűség..."

Egyszerűen nem igaz, hiszen aki egyetem alatt meg tudott élni és azt ki tudta termelni, ANNAK PONT ATTÓL, HOGY MUNKÁBA ÁLL, NA ATTÓL pont nem kell hitelbe vernie magát. AZ egész művelt nyugati világ épp a fordítottjáról szól, az egyetem alatt hitebe verés (tanulmányi hitelek!) és utána a fizetésből törlesztés.

Azonban eltértünk a témától, ez nem tartozik már ide, ezt szerintem pont átvihetjük ha gondolod a fiatal vállalkozókhoz, ha folytatni szeretnéd ;)

"Nyilván a kettő között van az igazság van az adósságnek egy matematikailag kiszámolható optimális szintja a nulla sem az meg a 100% sem az..."

Nem hiszem, hogy alapvetően eltérnénk abban, hogy egyensúlyt kell találni, én viszont azt mondom, hogy előszőr megtakarítani és félretenni kell megtanulni és utána kis összegek hitelezéséből megtanulni a nagy hitelezést. Valahogy úgy, ahogy Amerikában a pontokat gyűjtögeted, ahol azt, hogy mennyire vagy hitelképes, azt nem a fizetésed és a vagyonod, hanem a recordod határozza meg.

Node ez már tényleg nem az infláció, és alapvetően nem a személyi kölcsönnel van nekem sem bajom, annak is meg van a helye, nekem azzal van bajom, amikor ezt valaki életmódnak nevezi ki.