Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #571385

Számolatlanul nem tudom. Példnak okáért, amit tudok és látok: Informatika, IT szakemberek, de nem designerek, meg webtervezők, meg ilyen bullshitesek, hanem akik asztal alá mászva szét tudnak szerelni egy PC-t és megjavítják.

Építőipar: NORMÁLISAN dolgozó kivitelező cégek. Oktatás: Valódi tudást adó tevékenységek. Egészségügy: Szinte BÁRMI, ami valóban gyógyítást hoz.

Sajnos manapság mindben dolgozni kell.

A történet másik fele az, hogy már többször leírtam: Kerestem informatikust, aki hajlandó elfogadni, hogy kiszolgálja a multik igényeit. Tudod hol bukott meg az összes jelentkező? Ott, hogy nem beszél angolul. Informatikusok b+!

Na tudod, amikor ezek előadják, hogy nyugaton mennyit kereshetnének és mennyi ezért az elvárásuk, akkor legszívesebben a jó édes .... -be küldeném őket, hogy azzal szórakozzanak.

Aztán nagy nehezen találtunk valakit, és közben szépen kiderült, hogy még mi voltunk a szerencsések, akik találtak, MERT AKKORA A HIÁNY a szakmában.

De folytathatnám még a sort, mert én pontosan azt látom, hogy aki tényleg nekifekszik és dolgozni kezd valamiben, de keményen, ÉS JÓL, akkor annak lesz munkája. Csak éppen azt látom, hogy ellentétben a nyugattal, ahol adott esetben 3-5 évente foglalkozást is váltanak, MERT ÁLLANDÓAN TANULNAK, itt ebben az országban az történik, hogy AMIHEZ ÉRT, abból akar megélni és várja, hogy majd valaki ad neki munkát.

Ez így nem működik, ez alkalmazotti logika.

És mivel ebből már volt félreértés: most ismét nem azt írom, hogy TE és TI mit csináltok, vagy mit nem, hanem válaszolok arra, hogy ÉN MIT LÁTOK, és hol látom a lehetőségeket.

Én szinte mindenben látom, amiben dolgozni kell. Az egy más kérdés, hogy adott esetben mennyi a jövedelmezősége, vagy mennyi ideig tart valamit felépíteni, de azt állítani, hogy SEMMI NINCS, az egyszerűen nem igaz. Ráadásul jövőre jön két kisvállalkozói adó, amivel aztán tényleg nincs nagy kockázat a vállalkozásban, csak éppen abból nem szabad kiindulni, hogy "vállalkozok, aztán jön pénz".

Mondhatni, ha valaki körülnéz az országban és vállalkozó szemléletű, annak látnia KELL a lehetőségeket. Ha nem megy, akkor nincs mit tenni, hiszen én hiába mutatom meg, ő nem fogja látni azt, amit én látok.

Ez a válasz mindenkinek szólt, aki ebben az ügyben engem kérdezett.