Hozzászólás
Ahogy mondtam, IMF-nek ellenállunk hozamelvárás zuhan:
"45 milliárd forintos kerettel meghirdetett 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukcióra (D131113) összesen 159,1 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók, amely erős vételi érdeklődést látva az adósságkezelő 60 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét.
Az erős, 3,5-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 5,90% és 6,04% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 6,00% alatti, 5,97%-os lett. Utoljára 2011 szeptemberében volt ilyen alacsony az 1 éves papír aukciós átlaghozama."
Tehát, valahogy és valamiért mégiscsak egyre olcsóbban finanszírozzuk magunkat és már érik nemhogy a 6% alatti jegybanki kamatszint, hanem az 5,75 is.
Hogy mik vannak? Csak el kellett kezdeni a leszámolást a hazugsággal és kiderül, hogy még így is, SŐT ÍGY MÉGINKÁBB kelendőbb minden MAGYAR értékpapír?
Söt mi több, feltéve, hogy ugye tényleg komolyan gondolja valaki a 6% feletti inflációt, akkor de facto most már vitathatatlan lehet számukra, hogy jelenleg NEGATÍV REÁLHOZAMON FINANSZÍROZZUK MAGUNKAT, ami félelmetes eredmény, és döbbenetes adósságcsökkenést jelent önmagában, amit egyébként:
kizárólag forintban denominált kötvények esetében lehet megtenni.
Ugyanis ami itt igazán érdekes az az, hogy a 6% infláció nem csak a most kibocsájtott kötvények esetében jelent jelentős csökkenést, hanem a teljes forintban nyilvántartott adósság esetén is, azaz ezzel a módszerrel kvázi elinflálható az adósság.
Ez persze nem így van, ahogy már levezettem, de mégis azért írtam így, hogy milyen érdekes az, hogy akik szerint infláció van, és 6% feletti, azok nem veszik észre azt, illetve nem úgy kezelik a magyar gazdaságpolitikát, hogy immár infláció alatt, tehát Németországhoz hasonlóan veszteséggel finanszíroznak minket.
Mert ez azért nem így van.
MERT AZ INFLÁCIÓ NEM LÉTEZIK.
De ettől még rohadt jól hangzik, hogy most már forintban százalékosan nagyjából annyiért finanszírozzuk magunkat, mint amennyiért devizában akartak minket kizsákmányolni, és ami örökre adósrabszolgasába taszított volna minket, ahogy azt tették a szerencsétlen görögökkel.