Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Klón Előzmény: #569350

Tényleg nem érted, hogy miről van szó.

Ha holnap csődvédelmet kér a cég, nem lehet ellene felszámolást indítani, hiába jártak le a kötvények.

Akkor csődeljárás lesz, ahol a LEJÁRT követelések 50%+1 részével kell megállapodni.

Jelenleg 2 ilyen létezik: a 2012-es kötvény 1,5 milliárd értékben és Soós 950 milliós hitele.

Mivel a kötvényekből 800 milliót megvett a cég, Soós-sal meg gondolom meg tudnak állapodni, ezért a csődegyeszség boritékolható. Nem marad más a büfiknek, mint elfogadni egy AKÁRMILYEN konstrukciót vagy eladni a papírjukat. Az akármilyen konstrukció nyilvánvalóan Soós érdekeit fogja követni, s a maradék kötvényeseket papírjuk eladására sarkallni.

Aki tehát a kötvényeseket tartásra bíztatja, az akaratlanul is belekényszerítené őket egy akaratukon kívüli, jogilag támadhatatlan, de nekik hátrányos konstrukcióba. Ezt előbb utóbb sztem a legtöbbjük be fogja látni.

Ha pedig megvan a csődegyeszség, utána egyből lejárttá válik a többi kötvény is--kötelezően el kell fogadniuk a csődegyeszség feltételeit. lehet, hogy tömegesen fognak jelentkezni a cégnél, hogy mégiscsak eladnák a papírjukat.

Ki van ez találva, s nem egy szépségdíjas történet. Viszont a sok képzett firkásznak sztem illene ezt leírnia, s nem huszadjára is, hogy lehet, hogy csőd lesz.Naná, hogy csőd lesz, vazzeg.lDe mi lesz utána, mik a lehetséges exit alternatívák a kötvényeseknek?

Írtam,hogy ezekkel a rv vételekkel sztem elkéstek a kötvényesek, ha át akarták volna venni a céget. pár hete, pár száz millióból új irányt szabhattak volna a sztorinak.

Most viszont nem sok maradt. Persze lehet--sőt sztem kell is-- feljelentgetni a céget, legalább tisztázódik, hogy csalárdságról vagy rossz üzleti döntések sorozatáról van-e szó.De ebből pénzt remélni naívság.