Re: nincs cím
rbbj11 Előzmény: #566825máris ellent mondott a kormány a levezetett gondolatmenetednek, sokáig nem kellett várnunk.
Megmondtam azt is rég, hogy pont a leírtak miatt nem célja a kormánynak IMF-fel megegyezni, sose volt az, csak blöffölt, mert jól tudja, jó hangulatban elég a porhintés, és máris esnek az állampapírhozamok.
Én nem látok semmiféle fegyelmezett költségvetést, csak egyszeri tételek sorozatát, amik egyszer elfogynak. Egyébként a pozitív ktg-vetés épp az általad is leírtak miatt szükséges ahhoz, hogy ne szálljon el teljesen a bizalom, mikor beindul a forint gyengítés. Előkészület az is.
Mikor? Hát nem ebben a ciklusban. Majd ha újraválasztják őket. Az is nagy kérdés, mikor sikerül olyan alacsonyra szorítani a devizaadósságokat, hogy adott legyen a lehetőség az elinflálásra.
Mellesleg az adatok az én elképzelésem támasztják alá. Az infláció 6,6%-ra ugrott. Ha erre kedden újabb kamatcsökkentés jön, az is az én verziómat igazolja. Újabb lakossági devizahitelt már nem érdemes felvenni és ingatlanra nem is lehet.