Re: Csányi-birtok avatóján Orbán
tozsdenyul Előzmény: #566358Nem mentegettem senkit, azt mondtam hülyeség így vitázni.
Egyáltalán nem értesz - én szeretnék utópisztikus világban élni, de nem vagyok naiv, sem demagóg, hogy a világ tökéletlenségein vitatkozzam veled. Nem fogsz olyan politikust találni, aki gáncsnélküli lovag, ezzel az állításommal egyáltalán nem védtem Bajnait.
A 15 Fidesz céget pedig éppen a személyes felelősség miatt hoztam példának - nálad make or break ha meghal valaki, holott számtalan hasonló csődbüntett történik, csak van ahol lesz öngyilkos, van ahol nem. Én úgy látom, te ez alapján teszel különbséget, én ez alapján nem tudok, nálam egy bűncselekmény elítélése nem attól függ, hogy lett valaki öngyilkos vagy nem, az mindig bűntett lesz. Halottakat meg a Fidesz is produkált eleget.
A példák között volt elég konkrét is - rokkantnyugdíj átalakítása miatt volt már öngyilkosság.
- a várólisták jelentősen növekedtek a Fidesz átalakítások miatt - a várólisták növekedése pedig sokak halálát okozza, akik a betegség szövődményeibe halnak bele.
A te példáidat érzem hülyének, leírtam sokszor hogy ez egész megközelítést hülyének érzem, éppen azért tudok hülye ellenpéldákat hozni, mert az eredeti is az. Te azon akadtál ki, hogy néhányan öngyilkosok lettek - ez sajnálatos, de nálam nem ez határozza meg egy cselekmény morális megítélését, hanem maga a cselekmény...
A példáimat nem azért hoztam, hogy mentegessek valakit, hanem azért hogy illusztráljam mennyire értelmetlen és ostoba dolog moralizálva vitázni politikusokról.
Kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy Gavrilo Princip nem alkalmas Hannibal Lecter kihívójának, mert ölt már embert...
Nem védtem senkit, csak azt mondtam, ez így hülyeség és értelmetlen.