Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Csányi-birtok avatóján Orbán

tozsdenyul Előzmény: #565543

Likviditási világválság miatti államcsődveszély, és hosszabb időtávon ÁHT konszolidáció nem zárja ki egymást...

Te mégis minek neveznéd, ha évente 3%-kal csökken az ÁHT hiány - 10%-ról 3%-ra, strukt. hiányban számolva 9%-ról 0,5%-ra?

A fékbehúzás nem 2009-ben kezdődött, hanem 2007-ben, legalábbis én fékbehúzásnak nevezem a 3%-os ÁHT javulást. De lehet, hogy nem azonos fogalmakban gondolkodunk.

Én örülnék, ha mostanában is évente 3%-kal javulna az ÁHT helyzete, és mostanra 6%-os szufficitnél járnánk. Ehelyett ugyanott vagyunk, mint 2010-ben, csak 2-3 Bokros csomagnyi megszorítás, és a GDP 10%-nak megfelelő mnyp elfüstölése után.

Megyó és Gyurcsány kétségtelenül nem lépte meg az elszállt választási év után a kiigazítást, aztán Gyurcsány (és Bajnai) viszont igenis nagyot javított, mint azt fentebb írtam számokkal...

Gyurcsányról sok rosszat lehet mondani, de én a magam részéről azt elismerem, hogy a szakadék széléről visszafordított, beleértve az ÁHT kiigazítást, ami végül az IMF megállapodásba torkollott (aminek kétségtelenül megvan a maga ára) - azzal nem tudok egyetérteni, hogy Gyurcsány alatt egyértelműen a szakadék felé ment az ország - az első Gy kormány alatt miazhogy, nagyon is, a második Gy kormány alatt pedig nem.