Re: nincs cím
Tapasz Előzmény: #563704Gratulálok a leszokásodhoz.
Én 16 éves voltam (12Ft/doboz Sopianae), amikor rászoktam, és 26 (80Ft/doboz Sopianae)amikor abbahagytam. Ennek 15 éve, azóta egy slukk sem volt. Napi 2-3 doboz cigit szívtam.
Sose tudtam elképzelni, hogy let fogok tudni szokni, de egyszer, egy hétfői napon kitaláltam a reggeli első cigi után, hogy kipróbálom, hogy bírom nélküle. De megfogadtam, hogy este, lefekvés előtt rágyújtok. Így is lett, egy kicsit szédültem, de jól esett. Másnap reggel az első cigi után megfogadtam, hogy soha többet nem gyújtom rá. Anyukám dohányzott, meg az összes haverom is, kollégák is. Mindenki röhögött (anyukámat kivéve), és azt mondták, hogy úgysem fogom tudni abbahagyni (én voltam a legnagyobb dohányos közöttük).
Aztán teltek múltak a napok, szenvedtem, mint a kutya, de akkor is tartottam magam. Mindig nálam volt egy doboz felbontott cigi meg egy öngyújtó. Ugyanúgy ittam kávét, meg jártam sörözni, a haverokkal, és a horgászatnál sem hiányzott. 1 hónap után a haverok elkezdtek leszokni, azzal a felkiáltással, hogy ha én abba bírtam hagyni, akkor ők is. Nekik is sikerült, végül 1 évre rá anyukám is abbahagyta. 2 hétig nagyon rossz volt (első héten + 5 kiló feljött), de utána sokkal jobb volt. Fél évig elég gyakran álmodtam, hogy rágyújtottam, még álmomban is lelkiismeret furdalásom volt. Mostanában (16 évvel később is) is ritkán álmodom, hogy rágyújtok. De már semmi hiányérzet.
1 karton cigit szívtunk el anyukámmal hétvégenként, most elég durva lenne anyagilag.
Hajrá mindenkinek, az önfegyelem, és akaraterő a tőzsdén is nagyon fontos. :-)))