Re: nincs cím
Láma Előzmény: #557519"és miért tettél ilyet? nem logikus..
Mert tényleg nem logikus. :) Mert pontosan tudtam, hogy hidegen nem igaz és ezért próbáltam ki melegen is, amikor először hallottam a "trükkről". Kíváncsiság. A történet a "trükkről" évtizedes. Nagyon régen hallottam először. Van másik is adagolótisztításra.:) Arra csak annyit mondott az adagolós, hogy szereti ezeket a trükköket. Valamiből élni kell. Viszont csavarlazítónak tényleg jó a fékolaj. Régen a habosodó fagyállóba is öntötték habzásgátlónak.
Mikor először olvastam ezt a cikket, akkor is jót nevettem a lelkes magyar amatőrön, aki megmenti a gondatlan nyugati gazda által elhanyagolt motort, de fogalma nincs, hogy miért nincs olajnyomás egy évek óta nem indított motorban és miért csattognak a tőkék. Ennek konkrét oka van, amiről láthatóan nem tud. Ezért azt sem tudhatja, hogy milyen (valóban hatásos ) trükkökkel lehet olajnyomást varázsolni ilyen helyzetben kockázat nélkül. Ennek ellenére megmenti a motort az ősi magyar szakitrükkel. Beveti a csodafegyvert, a fél liter fékolajat. Aztán megnyugodva konstatálja, hogy milyen trutymót sikerült létrehozni a valószinűleg viszonylag tiszta olajból. Hi-hi-hi.
Szerencséjére, a dolognak semmi tétje nem volt és köszönhetően a jó minőségű japán anyagoknak és a precíz technikának magától és még időben "megjött"az olajnyomás.(nem mindig van így) Kizárólag a szerencsének tudható be, hogy a motor megúszta a ráolvasást károsodás nélkül. Annyi történt, hogy kitöltött a "doktor"egy lottószelvényt és a végén elhiszi, hogy azért húzták ki ezeket a számokat a sorsoláson, mert ő ezeket játszotta meg.
"benzinbe szoktak rakni 1-2 dl alkoholt,hogy a vízzel keveredjen és elégjen.."
Az alkoholt benzninbe kérdést pda-val és Gábor Gáborral Béke poraira) úgy egy éve jól megcsócsáltuk. Van buktatója.
"vajon miért nem fél lityi brigéciolt önt bele?
mert lehet nem tudják hogy áramlástanilag mi hogyan változik a lerontott viszkozitású olaj esetén a nyomott olajtérben és a hidrotőkében és annak mi az eredménye"
Tulajdonképpen igazatok van. Gondoltam már én is arra, amit a sorok között olvasok. Mért kell nekem beleszólni, ha felbukkan valami marhaság, mint fékolaj oldja az olajiszapot, denszeszt a tankba, cseréljünk 10e-ként üza szűrőt stb.? Végülis nem ellenségem nekem egyetlen autószerelő sem. :)