Re: nincs cím
Boby. Előzmény: #556252Ne feledjük, jövőre távozik Simor! Evvel ebből az irányból várhatóan megnyílik a tér a kamatcsökkentések, és a jegybanki unortodoxia irányába. A nagy jegybankok által gyártott plusz likviditás és a nemzetközi szinten csökkenő kamatok pedig, szintén a kamatcsökkentés irányába hathat.Mondjuk a 3%-ot én is túlzónak tartom, de a 4-5% véleményem szerint is realitás lehet, ha nem lesz a világban, vagy nálunk valami nagy kravál.Mindezekkel áll szemben a hazai reálgazdaság állapota, ami szerintem egy nagy nulla, és sajnos azon a gazdaságpolitikai vonalon mozogva, amin a kormány mozog, én nem is látom a megoldásokat.A hazai reálgazdaságnál megemlíthetjük még a nemzetközi reálgazdaság állapotát, ami szintén lefulladóban van.Ezek összegzése képpen, azt lehet megállapítani, hogy jövőre ezen hatások eredője irányába változhat a jegybanki kamat Mo.-on. Az én személyes véleményem viszont az, hogy semmilyen áron nem vennék magyar kötvényt továbbra sem. Nem azért, mert estlegesen nem lehetne rajta pénzt keresni, hanem azért mert a magyar budi előbb v. utóbb össze fog dőlni. Hogy mikor, azt nem tudom, de azt látom, hogy már az alapjait verik szét.