Hozzászólás
IbizaSrác voltam Velencei tó..faternak volt csónakja bementünk a "rigyára" süllőzni..
ha horgásztam általában két bottal..egy ragadozó egy békés...ha egyféle halra mentem akkor mindig csináltam egy kisjátékot.. egy nagyon könnyű felszerelést.vékony bottal..
gyönyörű szép kishalak.. úszózás..sokáig semmi..már DU. volt 4körül..alig fodrozódik a víz borult idő..
a kisjátékon könnyű rioby bot + 16os zsinór +kis úszó pici babahal..csak úgy emerre fújja a szél ..csónaktól 2m-re volt amikor finom kapás..megakasztom hatalmas süllő..jól akadt vagy 15perc mire kiveszem..remeg kezem lábam..5,15deka 72cm..(ma is megvan a feje fater kipreparálta)
-Fater fellelkesedik kishalat cserél és kicsit felém dob (az én térfelem határához ,) kb 20m-re ahogy beesik kishala nem jön fel úszó..zsinór szalad szép 3-as süllő..közben átdobtam a másik szerkóm..beáll az úszó de ferdén..na mi elakadt..kicsit mozgatom elviszi.. jó 3.2-as süllő..
a lényeg akkor fél óra alatt fogtunk 3-3 süllőt összesen 21kg-ot....utána semmi..még maradtunk kicsit hátha csuka is jön..jól benéztem a helyet hol állunk..(akkoriban fogtak 8-10kg-os csukákat ott nyiltvizen) - akkor nem volt autónk vonattal mentünk és BKV-val haza egy neylon zsákban voltak a halak a hátamon vittem egy kézzel tartva.. (sikerünk volt)
épp elég volt amíg kiértünk a vasútig meg haza..azóza is ha jobb kézzel a vállam fölé/mögé emelem a karom súlyt tartva.van olyan pont amikor teljesen elmegy belőle az erő..(kb 30éve volt)
hazamentünk halak a kádba..havert felhívtuk..mit fogtunk..mondja átjön (nem hitte el sztem).. átjött a füle lángolt amikor mondtuk hogy fogtuk.. megfűzött másnap menjünk el.. jön ő is..
másnap vissza csónakkal be..bedobáltunk..semmi jön a 4 óra semmi.. már negyed öt..semmi..mondom faternak..sztem egy kicsit arrébb állunk..dobok nagyobbat..
bedobom leér már viszi is..egy lendülettel.. 2,5-es süllő.. kicsit arrébb mentünk akkor elkezdődött..mindenki fogott.. megint megjött a 6db 2,5-3,6 közötti gyönyörű süllők..fél 5 után semmi.. jártunk ide vissza de soha többet nem volt ilyen..kapás alig volt ha fogtunk max 1kg-os ez szept közepe volt.. mi volt ez senki nem tudja.. nagy süllők kb egy 25m-es kőrben.. ha kijjebb dobtál semmi..ha bejjebb széttépték...