Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Zotya32 Előzmény: #545031

"Ezzel a céggel, meg az apportvagyonával több a probléma.

Elsősorban az a kihívás, hogy Rényi doktor mintegy négymilliárdos saját tőkevesztést követően hülyítette ide a bányászokat. Ennek a négymilliárdnak eddig senki sem járt utána, holott a cég IT-nak kötelessége lenne erre vonatkozóan vizsgálódni és a felelőstől kártérítést kérni. Ne feledjük, Rényi doktornak és cégeinek több millió részvénye volt és lehet, hogy van is.

A második probléma abban áll, hogy Rényi doktor segedelmével a napelem projektet kivásárolta cégből Harry Jansen, de az ellenértéket fedezetlen váltókkal fizette meg. Napokon belül lejár ismét egy köteg váltó, nyilván egy fillért sem lát belőle a Hun Mining.

Az IT-nak kötelessége lenne ezeket a váltókat óvatolni, perelni, büntetőeljárást indítani, de erre vonatkozóan még senki nem tett semmit.

A harmadik probléma abban áll, hogy a bányavagyon üzleti értéke (az apportérték) nincs 21 és félmilliárd forint, hanem ebben a formájában egy fillért sem ér. Ez a részvényesi kör, ez a cég nem képes ezt a bányavagyont pénzzé konvertálni, egyrészt mert a négy nagy részvényesi csoportból három (Janssen, Rényi Varga) inkább kivett, mint betesz a cégbe; a negyedik pedig lefagyott, hiszen fedezetképpen kapta (Vargától) a részvényeit a készpénz befektetéséréért cserébe - egy befektetésért, ami nem ér semmit.

A kisrészvényesek csoportja az ötödik „hadoszlop”, tehetetlen.

A negyedik probléma az a PSZÁF álláspontja az apportértékkel kapcsolatban. Ha ez a vagyonértékelés nem problémás, akkor semmi.

A probléma megoldása, vagy inkább feloldása végtelenül egyszerű. Ha a Hun Mining-nak 6 milliárd értékű arany van a birtokában (a föld alatt), de azt kitermelni 7 milliárdból lehet, akkor annak az üzleti, piaci értéke nem 6 milliárd euró, hanem mínusz egymilliárd. Kétség kívül igaz lehet tehát a hatmilliárdnyi vagyon, csak éppen arra éppoly módon teherként nehezedik a kitermelés költsége (és a szükséges beruházások), mintha bankhitel lenne az ásványvagyonon. Erre a megoldásra vagy nem jött rá a PSZÁF, vagy nem tudom mi van.

A lényeg: 21 és fél milliárd mellé nem száll be senki. Ha az apport értékét reálisan állapítják (állapították volna) meg, lehetséges, hogy lett volna befektető, aki (amely) alkalmassá teheti (tehette volna) a céget arra, hogy újabb befektetőt keressen az üzleti terv finanszírozásához. Ebben lehetett volna a cég – és kisrészvényesei – segítségére a PSZÁF, de az a határozat a pozitív kimenet utolsó lehetőségét is kizárta.

Az ötödik probléma ismét a vezérürük körüli. Rényi doktor távozott a mínusz négymilliárdos sarát itt hagyva, ő most nem zavar vizet, de a híre… Nincs ember, aki örömmel venné, hogy a tulajdonostársa lehet. Varga István pedig beteg ember, elég ránézni erre a nagybetűvel írott közleményére. Ezt ő maga gépelte, nem vitás. Egy olyan embertől, aki így nyilvánul meg – kérdem - ki venne használt autót?

A hatodik probléma az, hogy ez egy cégcsoport (mi a fenének?) és a tucatnyi cég mindegyike fizetésképtelen.

Hát röviden ennyi. Jó szerencsét!

Őszinte hívük

Civinjanos"

http://forum.portfolio.hu/topic.php?t=16723