Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: készülve az összeomlásra

Előzmény: #542825

"nem azt írtam h új banki termékek kellenek ?!"

Dehogynem, erre írtam válaszul, hogy a bankok nem megoldást nyújtanak a problémákra, hanem legfeljebb csak eszkalálják azokat. Semmiféle banki termék nem pótolhatja a versenyképességet és az igényt a termékekre, szolgáltatásokra.

"te se vagy eléggé újító szellem :o)"

Nekem semmi gondom nincs az újító szellemmel, csak az, ha nem látom a megvalósíthatóságát. Túl sok mindent láttam, és tapasztaltam az életemben ahhoz, hogy megértsem és elfogadjam, hogy az újító szellem nem egyszerűen senkit sem érdekel, hanem elsősorban ellenkezést és gáncsolást vált ki. Éppen ezért jutottam arra a következtetésre, hogy inkább a rendelkezésekre álló eszközökben és eszközökön kell elgondolkodni, és nem a csodát várni egy újítástól.

A hitel nem teremt értéket, hiszen vissza kell fizetni, sőt mi több, többet kell visszafizetni. Ennek megfelelően - és értelemszerűen - tetszőleges konstrukcióra igaz az, hogy a gazdaságba és a termelésre összességében valójában és ténylegesen éppenhogy kevesebb pénz kerül ki, és minél nagyobb a hitelezés ez annál inkább igazzá válik. Vagyis valójában a növekvő hitelezés, annak tetszőleges formájában, fazonjában alkalmatlan a problémák megoldására. Hitelből nem lehet piacot és versenyképességet sem vásárolni, sem fenntartani.

"jó mi ?!"

Erre írtam, hogy nem sajnálom őket, mert így is hülyére keresik magukat a nagy semmire fel. És ha jobban körülnézel, akkor magad is rájöhetsz, hogy pontosan az a pénz hiányzik a gazdaságból, és a kereskedelemből, valamint az emberek zsebéből, ami most náluk landol és kerül ki az országból.

De te ezt szerintem érted.

Akkor miért akarod tovább rontani a helyzetet azzal, hogy még kevesebb pénz maradjon itt a gazdaságra? A hitel csak látszat. Ha megnő a hitelezés, akkor az egy hirelen impulzus lesz, ami megdobja a GDP nevű NPD-s kendácsolt mutatót, avagy recessziónál kisimítja a GDP görbét, de ettől még a piaci folyamatok valójában fikarcnyit sem változnak, a probléma csak még nagyobb lesz és későbbre tolódik.

Egy versenyképes magyar iparhoz és gazdasághoz a mostaninál jóval gyengébb forintra lenne szükség, mert ez sokkal nagyobb hasznot hajtana, mintha hitelből próbálnák életben tartani a vállalkozásokat.

Én így látom, lehet velem nem egyetérteni, de a hitelben megoldást látáson én csak ledöbbenni tudok, főleg azok után, hogy éppen világszinten omlik össze a hitelpiramisra építő világgazdaság, beleértve ebbe az USA-t, mint államot is.