Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Mily érdekes, már előzik is Orbánékat Ficóék:

http://inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-512128

Vagyis megindult a totális visszarendeződés a nemzetközi pénzügyi diktatúrából (továbbiakban NPD) a normálisan műküdő állami rendszerek irányába.

Hiszen itt is látható a valóság: Azért ""nyereséges"" a magánrendszer, mert a problémákat az állam nyakában hagyja, méghozzá úgy, hogy azt az adófizetők finanszírozzák meg. Vagyis pontosan az történik, hogy valójában a profit kevés kézben összpontosul egy kizsákmányoló rendszer felállításán keresztül, mig a veszteség szétoszlik az állampolgárok között, annak ellenére, hogy RENDSZERSZINTEN egyáltalán nincs, mert nem is lehetne profit.

Ennek megfelelően ha az egész RENDSZERT vizsgáljuk, akkor látható lesz, hogy valójában a "magánrendszerek" csak úgy nyereségesek, hogy a veszteséget az állam mutatja ki, ezért a nyereségesség nem a hatékonyságnak, hanem a kizsákmányolásnak ""köszönhető"", hiszen kvázi állami monopoliummal könnyű a profit kimutatása, ugyanakkor nyilvánvaló az is, hogy ennek így nincs értelme egy állam és az állampolgárok számára, mert ennek csak akkor lenne értelme, ha a létrejövő profit adótartalma fedezné a maradék rész veszteségét, vagy ugyanazok részesednének a nyereségből, akik a veszteséget is finanszírozzák.

Erről viszont természetesen szó sincs, mert szó sem lehet, ez a rendszer az NPD az intézményesített államparazitizmusról szól.