Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Csusza Előzmény: #541504

Sokkal kevésbé mérgezem.

És bár még mindig nem bizonyított egyik oldal sem, de az biztos, hogy ezerszer kevésbé káros, mint a cigi. Pedig nagyon komoly harc megy ám az e ellen (dohányipar, leszoktatóipar), kőkeményen támadják, de fogást még mindig csak alig találtak rajta, de semmi komoly.

A nikotin szerintem egy nagy kamu. És bár egyértelmű, hogy komoly függőséget okoz, és emiatt is nehéz leszokni, de ez csak egy kis része a dolognak.

Persze nyilván függ attól is, hogy ki mennyire függ a nikotintól. Aki napi 3 doboz erős cigit szív, az biztosan nem tud egyből leállni, de te például észre se vennéd, ebben biztos vagyok.

Ami hiányozna, az maga a pöfékelés. Csak erről qrvára hallgatnak a leszoktató mesterek. (nagyon haragszom rájuk, gondolom kiérződik... :-) )

Nikotin témát egyébként azért is erőltetik, mert a leszoktatás nagy biznisz, és így a legegyszerűbb magyarázni a népnek. (Magyarul hülyíteni.)

A tapasz és egyéb hókuszpókusz (nikotinos rágó meg mifene) gyártók vajon miért találnak ki fél éves(!) programot a nikotin nullára csökkentésére? Miközben egy napi 3 dobozról e-re átálló magától fele annyi idő alatt -vagy annyi alatt sem- nullára vagy szinte nullára csökkenti a nikotint?

Egyébként nem a függőség miatt szokták meghagyni a löttyökben a nikotint, hanem mert attól van a "torokhatás", tehát attól lesz ereje a gőznek. De aki például azt nem igényli, hogy kaparja a torkát, és a tüdejét nehéznek érezze, az simán lemegy akár nullára is, vagy egy picit meghagy benne.

Mellesleg a nikotin szinte az egyetlen összetevője a cigifüstnek, ami gyakorlatilag nem káros -épp annyira, mint mondjuk a koffein- és nem rákkeltő, ha megszűnik a bevitel, semmilyen maradandó károsodást nem okoz. (függőséget persze igen) Csak ezen könnyű rugózni, ezt értik meg az emberek.

Szóval szerintem a pöfékelés "gyönyöre" sokkal nagyobb függés, mint a nikotin. És amikor valaki teljesen leteszi, ez hiányzik neki, ráadásul ott a tudat, hogy ő ezt már soha nem élheti át. Márpedig az szar érzés, mintha az ember pötschét nyisszantanák le. :-D

Ez is az e mellett szól. Ha úgy érzed, hogy pöffenteni vágysz, hát megteheted. Ezzel a tudattal már nem is fog hiányozni annyira.

Ja, én most már végigharcolom! ;-)

Bár komolyan mondom, már semmi harc nincs az egészben, csak odáig kellett eljutnom fejben, hogy megértsem, nem leszokni akarok -ahogy hittem az elején-, hanem egy egyértelműen rossz, drága, felesleges és káros szenvedélyemet egy másikra cserélem, ami ugyanazt az élményt megadja, sőt sokkal többet, ráadásul töredéke kárt okozva magamban.

Olyan ez, mintha valaki meginna minden este fél liter vodkát a büdös kocsmában, de ezt a szokását lecserélné arra, hogy helyette otthon a vacsoránál és tv nézés közben megiszogat három üveg sört.

Ezt persze úgy is lehet magyarázni, hogy ugyanúgy iszik tovább, tehát függő maradt és nem gyógyult meg, de azért valljuk be, a kettő nem ugyanaz a kategória. ;-)

Hú, közben otp kitört vagy nyolc pontot! :-D