Re: nincs cím
lagwagoner Előzmény: #540191"Hmm... az elmúlt négy évben 8% éves átlaghozammal számolva az állampapírokkal 37%-ot lehetett volna elérni. Nem vagyok hanyattesve, mert ha a betéti kamatokat írom, akkor már nem is olyan nagy szám az az 54,66%, hanem tulajdonképpen - kevés."
És tulajdonképpen honnan lehetne tudni, hogy mi hoz 4 éven belül többet (ki ismeri a kamatpályát stb.). Utólag én is nagyon tudom mi hozott volna többet (hozam kockázat arányában). Nyilván nekünk nem érte meg ez a minimális felár, azonban ez a minimális %különbség egyeseknek nominálisan nagyon sok. De te egészen pontosan 10%-ot írtál összesen 4 év alatt ami 54,55% volt tulajdonképpen, ezt ismerd be: benézted, és most túlmagyarázod inkább.
"Ezek után tekintsed meg a kezelt pénz mennyiségét ..."
Persze, ahogy nő a pénz, az alapkezelő is óvatosabb, és kevésbé díjaznák, ha nagy szórással bedőlne egyszer. Sőt, a nagy szórást se díjaznák. Sőt az utóbbi egy évben plusz 10 milliárddal nőtt a nettó eszközérték (és ugye nem a hozamtól), tehát a célcsoportnak bejön akinek minimális Xtra reálhozam is sokat számít. Igen, a görbével egyetértek, hogy egyes évek alatt lökődött fel a hozam. pl. 2009-ben is. Ezért se szimpatikus számomra az alap, de ugye nem is én vagyok a célközönség. :-)
A befektetési alap nem egyenlő a kötvénnyel, szvsz.