Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #539759

"Azért kell alapkezelő, mert a törvényi szabályozás szerint csak alapkezelő intézmény kezelhet alapot (amely persze "támaszkodhat" tanácsadói személy(ekre))"

Arra kívántam utalni, hogy nem tudom, hogy az alap mennyire VM tulajdon és általuk kezelt és mennyire független, ámde változás az biztos, hogy volt benne.

"4 év alatt egész pontosan 54,66%-ot hozott összesen :-)) Kicsit több mint a mínusz nulla :-D

Hmm... az elmúlt négy évben 8% éves átlaghozammal számolva az állampapírokkal 37%-ot lehetett volna elérni. Nem vagyok hanyattesve, mert ha a betéti kamatokat írom, akkor már nem is olyan nagy szám az az 54,66%, hanem tulajdonképpen - kevés.

Mindemellett ajánlom tanulmányozásra a Chartot. Ez az alap valami csoda kötvény volt 2011-ben, amikor piramis meredekséggel emelkedett az EKG görbéből felfelé, de olyan egyenesen, hogy vonalzót lehet hozzá igazítani. Ilyet egy tőzsdén kereskedő kötvény nem csinál, mert nem csinálhat. Az egész átlaghozam pedig valójában innen jön.

Ezek után tekintsed meg a kezelt pénz mennyiségét (eredetileg zártkörű, illetve 75m plusztól volt csak elérhető ha jól emlékszem), amikor nagyon ment a szekér, akkor alig 1 milliárd(!) forint volt a kezelt összeg, utána ez felment 2 milliárdra (LINEÁRISAN), majd ahogy megnyitották a nagyközönségnek (ha jól olvastam), onnantól indult el 6-7 milliárdra a kezelt pénz, viszont azonnal vissza is tért az EKG görbéhez a hozamszámlálás. Ha pedig a B sorozatot nézed meg, az még ennyit sem tud.

"Vakmajom kötvényről nem tudok,megosztanád hol leltél rá ;-)"

Írtam: Concorde VM