Re: nincs cím
Láma Előzmény: #538101Többször nem is lenne alkalmad reagálni, mert ehhez semmi kedvem. Ismét van határozott elképzelésed, csak fogalmad nincs. :) Nem is értem miért válaszoltam. Talán, mert nem voltam álmos, unatkoztam.
Tulajdonképpen igazad van. A pénz így forog. A gazdag fizessen mindenért többet, ne üljön a vagyonon. :) Legyen "igényes" :) Erre kár több szót vesztegetni.
A határozott elképzelésedből levont következtetéseiddel foglalkozni sem érdemes.
Tehát csak arról, amit nem értettél, vagy félreértettél, vagy félremagyaráztál:
A kismunka nem az árától kismunka, hanem a jellegéből adódik. Az időszakos szervízmunka kismunka akkor is, ha 500-ba kerül. Nagymunkának a fődarabok javítását szokták nevezni. Arról nem tudhattam, hogy, nagymunka fogalmába mindent beterelsz, ami sokba kerül. :) Jellemzően két programozott szervízlátogatás közötti rendkívüli eseményre gondoltam, (de egy motorjavítás akár lehet tervezett is).Tudom veled ilyen soha nem fordulhat elő, hiszen te előre érezni fogod a hibát és felkészülten várod, de próbáljuk elképzelni:
AT utazik a pályán az autójával ami már nem garanciás, de tele van márkaszervizes pecsétekkel. Eldurran egy alsó vízcső, ami gumi. Ez persze szintén feltételezés, hiszen ezeket az időszakos szervíz keretében a márkaszervízben minden alkalommal leveszik röntgenezik, nyomáspróbázzák. Miért is szakadna el? :) Mire a monoton autózás közben AT észreveszi, felfogja a kontrollámpa figyelmeztetését, megpróbál a leállósávba kihúzódni megfőtt a motor. Mondom, csak a példa kedvéért, mert ha AT-vel ilyen történne, akkor az autópálya éppen üres lenne és csak a lúzernek nem sikerülhet azonnal megállni. Bár azt se zárjuk ki teljesen, hogy a márkaszervizes pecsét hirtelen aktivál egy tartalék hűtőrendszert, így védve meg a motort a tönkremenéstől.
Hát pl az ilyen eseteket követő motormegbontásos javításra gondoltam amikor nagymunkát írtam.
A kilencéves autó példa. azért kilenc, mert most éppen annyi. Aki nem kötözködni szeretne az érti a különbséget, a férj és a feleség autójának állapota között 2-3 éves korban. Konkrétan a garanciaidő akkoriban 1 év volt, azért az 1 márkaszervíz pecsét.
Különben is hogyan merném én venni a bátorságot, hogy azt gondoljam, AT öreg autót vesz. Hiszen ismerjük az életfilozófiát: gazdagodás esetén minden lecserélendő, az asszonnyal együtt.
De látok konkrét személyt ma öreg kis peugeottal járni, aki tiz éve még a merciket a6-a8-kat cserélgette, nem figyelmen kívül hagyva az asszonycserélgetős szabályodat sem. Ismertem merciből öreg koszlott trabantba átülő embert is személyesen.
Soha ne mond, hogy soha. :)
" Azt írtad ide, hogy még ILYEN barbár használat ELLENÉRE is MINDET megvették, mert volt szervízkönyve az autoknak. Mik vannak? :) "
Ó, nincs ebben semmi rendkívüli. Rajtad kívül sokan élnek még ebben az országban autó terén kicsi specifikus ismereteiket, nagy egoval kompenzálni próbáló emberek. :)
A lúzerezésről eszembe jutott egy találóskérdés. Van két ismerősöm a kőgazdag fajtából. Mindketten élvezik a vagyon nyújtotta kényelmet, jólétet. Az egyik hivalkodás és a kisebb anyagi lehetőségekkel rendelkezők lenézése nélkül. A másik az a mindenkin átgázolós, vagyonnal hivalkodó, ki ha én nem tipus. Tudod az, aki mindig beleszövi a beszélgetésbe, hogy ő milyen gazdag. Lehet találkoztál már te is ilyennel. Melyik a nagyobb furkó szerinted? Annyi segítséget tudok adni, hogy az elsőnek még a régi felesége van meg, a második már a vagyonhoz aktualizálta. :)