Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: "Horthy nem tekinthető államférfinak" – hamis legendák, elfeledett történetek a kormányzóról

Előzmény: #535857

Először is köszönöm a választ!

Igazából én a magyar hadvezetés gondolatmenetére próbáltam magyarázatot találni.

"Hitler a többszöri figyelmeztetés ellenére sem hitte el a román kiugrási szándékot", ANNAK ELLENÉRE SEM, hogy "Hitler görcsös ragaszkodása Románia megtartásához egy elégtelen erőkkel végrehajtott megszállási akcióhoz vezetett"

Ez viszont a német (és nem náci!) barát hadviselésben valószínűleg fel sem merült, azaz SZERINTEM meg voltak arról győződve, hogy elengendő csapatot fog küldeni, hiszen egyrészt ezt hangoztatta, másrészt tényleg meg kellett volna tennie. Nagy valószínűséggel ebből még az sem billentette ki őket, hogy: "A német 6. és 8. hadsereg - karöltve két román hadsereggel - a 2. vh egyik legnagyobb vereségét szenvedte el Moldovában"

Innentől már szétesett mind a német, mind a magyar hadviselés, azaz "A magyar offenzíva késlekedése, előbb német, majd magyar mulasztásból", majd "A magyar offenzíva elidítása, amikor már semmi érdemi eredményt nem várhattunk tőle" már a káoszt jelezte, ami végül ide vezetett: "A magyar kiugrás elmaradása, közvetlen a román után, amikor gyakorlatilag nem volt érdemi német erő ami ezt meggátolhatta volna"

Egyszerűen le lehettek bénulva és nem tudták, hogy mit tegyenek, de valószínűleg még mindig teljességgel képtelenségnek tartották azt, hogy Németország ENNYIRE meg van gyengülve és hogy ENNYIRE nincsenek csapatai erre a célra.

Vagyis én egyfajta bénultságot és értetlenséget érzek, és ez az, amit szerintem kihasználtak a nyilasok.