Re: nincs cím
phiona Előzmény: #534944Persze, igazad van. De vannak alap erkölcsi normák. Ilyenek az emberölés tilalma (a történelemben békeidőben), én pl a halálbüntetést is absz ellenzem, mert ember nem dönthet emberélet elvétele felől – sztem. Ilyen a más tulajdonában állók elvételének tilalma. A gyengék, elesettek megsegítésének parancsa, kimondatlanul a közteherviselés elve, a gyerekek védelme, a kiszolgáltatott állatok védelme, stbstb. Nem lehet ezt pontosan definiálni pláne manapság, amikor az úm polgári erkölcs összeomlott és nem alakult ki még az új. Majd fog, de addig is az emberekben működik a jóérzés, ami persze nem egységes, de amiket említettem azokban erkölcsileg asszem igen.
Az emberek alapvetően a jóra törexenek, és ez erős fegyvertény. Láttam nyugdíjast aki a havi felét beteg gyerek gyógyítására adta, nem akarták elfogadni de erőltette, tuti h vmit éhezett abban a hónapban és az is h boldoggá tette ez az aszkézis. Szal az ember alapvetően jóra jár, és érzi is h mi az, gyakran a saját szocializációját túllépve is – sőt ebben van a plusz ereje jelentősége számára h túllép azon.
Amit Ricsi mond az „ellenpólus” (nem nevezem nevén, félek a manifesztumtól :-)) inkább a pénzesebb rétegekre jellemző, akik épp az alapoktól eltávolodva elvesztették a kontrollt és a természetes kapcsolatot, és soxor 1 közülük többet ural mint akár többszázezer „átlagpolgár”. Ezért ilyen ez a világ, a szavazás ált demokratikus de a hatalom a pénzelosztáshoz kapcsolódik és az meg nem :-) És semmisem szürke a természetben, max a kiszáradt föld, de mindig jön eső :-) Én is azt gondolom btw amit már többen is írtak h átmeneti kort élünk, a maya 2012 helyesen nem összeomlás hanem új időszámítás, szal vízválasztó ez az év, sok minden érik a mélyben, és izgalmas most élni asszem :-)