Re: Csakhogy borzadjunk el az emberi gonoszságon.
Láma Előzmény: #534393"Van egy hulla, aki 20 évesen halt meg, valami véletlen folytán. Egyébként tök egészséges. Azt te berakhatod bármibe, várhatsz bármeddig, sosem fog újra élni, pedig minden dns-e, minden fehérjéje megvan."
"lényeg az volt h mondták neki: á, nem érdemes már próbálkozni (pedig látták h előtte komoly betegeket gyógyított, bénák jártak, vakok láttak, halálos ágyon fekvők szaladgáltak ujjongva) mert szaga van már ... érted ibiza ? már szaga volt a hullának. ami azt jelenti már erősen bomlani kezdett a húsa, a fehérje, a dns"
Ezt a kettősséget nem tudom hova tenni vallásos oldalon. Egyrészt tisztában vagy a megmásíthatatlan valósággal, ennek ellenére elfogadod az ellenkezőjét, ha a vallás azt kívánja.
"Ezen a tárhajlításon is csak röhögni tudok, komolyan..."
Ez megnyugtató némiképp. Kár lenne Budért, ha választás elé állítanád, hogy visszavonja, vagy kerékbe töröd. :)
Aztán kiderült, hogy a Föld mégis gömbölyű és kering a Nap körül.
Térjünk vissza a térhajlításra 500 év múlva. :)
"van egy zsebkendő, ez ábrázolja a tejútrendszert pl. Két sarkát összeérintem, mert meghajlítom a teret, akkor a közben levő anyagok egymásra kerülnek. És mondjuk beleesünk egy fekete lyukba. Vagy, hogy egyszerűbb példánál maradjak, folyamatosan más égboltot látnánk. Egyszer itt lenne a göncölszekér, a következő pillanatban meg nem látnánk, mert elhajolt a tér.."
Bár térhajlítás ügyben én is ott tartok, hogy a föld lapos, de azért kicsit nagyobb képzelőerőt is mozgósíthatnál.
Nem arról van szó, hogy összehajtod egymásra, hanem két adott pontját egymáshoz húzod. Ha egy sok kilométeres acélszalagra a hangyák építenének egy bolyt, mit vennének észre miközben a két végét egymáshoz húznád, hogy nagyjából egy kört alkosson?
"És mi van akkor, ha két űrhajó másfelé akar teret hajlítani? Az egyik északról délre, a másik meg keletről nyugatra? Akkor ki győz? Kinek megfelelően hajlik meg a tér"
Na és az űrkresz? :)