Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Csakhogy borzadjunk el az emberi gonoszságon.

Dr. ursi Előzmény: #533907

hát pár igazán eccerű kérdés :o) és honnan van a világegyetem ? honna van a fekete anyag ? mi robbant fel abban az ősrobbanásban ? az valami anyag volt ? és az honnan jött, miből keletkezett ? mi volt legelébb ? azelőtt is volt valami anyag ? és hova tágul a világegyetem ? hova ? körülötte is van valami ? mi az a végtelen ? és hogyan állhatott össze pont úgy az a sok apró részecske vagy tudomisénmi hogy pont csillag(ok) meg sokminden jöttek létre ? miért pont úgy ? miért nem másképp ? és aztán miért pont úgy álltak össze más részek hogy élet lett belőle vagyis szerves ? tehát ezek a folyamatok tök véletlenszerűek ? és mégis értelmes jön ki belőle ? egy összefüggő minden mindennel összefüggő értelemláncolat; hogyan lehetséges ez ha véletlenek sorozatáról beszélünk ? van ez a valósznűségszámítás :o) ennyi változóval kicsit túl sok lenne a lehetőség és mégis pont egy olyan dobás jött be ahogy ez a sok molekula vagy még apróbb valamik összeálltak meg előtte szétrobbantak (bár akkor előtte is valamiből keletkezniük kellett :o)) hogy ebből létrejött az eddig ismert világunk ... hát szerencsés kéz lehetett ami azt a dobóirdatlansokszögkockát tartotta hogy fogalmam sincs mennyi variációból pont jó lapjára esett :o)))))))))))))))

szóval skacok, ti hitetlenek :o) mindig eljuttok visszafelé valameddig, de mi volt legelébb ???

mint materialisták erre nem tudjátok a választ. mi volt az a legelső valami amiből minden lett ? plasztikusan :o) hogyan lett az első tyúk, ha még nem volt tojás, amiből kibújhatott volna ? persze tudom egy hüllő sok-sok millió év alatt megtollasodott és tyúk lett belőle. de vajon hogyan és miért jutott a hüllőnek eszébe tollat kifejleszteni és miért gondolta azt hogy az a toll úgy lesz jó amilyen (láttatok már tollat mikro alatt?), és ezt visszavezethetjük végig, tehát mi volt legelébb ? - ez a kérdésem :o)