Re: nincs cím
lagwagoner Előzmény: #533637"Kivéve, ha a bankok szegik meg és foglaltatják törvénybe a szerződésszegést, manipulálják a libort, vagy adnak el hasis terméket."
Na igen. De ők az erősek és a nemzetközileg támogatottak. Erősebb kutya....ennyi.
Ja igen és jó, hogy említetted, most már az USA is PIIGS lakossága is érzékeli, hogy megy ez. Amúgy egy Michael Moore filmben lepausoltam, amikor egy család a hitelszerződését mutatta, és érdekes módon azon is valami 10% körüli "THM" volt. Érdekes. Dollárban...vajon ott mire hivatkozva emelték meg a "THM"-et (csökkenő jegybanki alapkamat mellett). Szóval teljesen mindegy, hogy hazai vagy külföldi devizában történt a hitelfelvétel. A recept ezek szerint egyszerű. Adj el hitelt 3-5% THM-el majd pár év múlva emeld azt meg 10% köré vagy afölé, indok mindig lesz: országkockázat, forráskockázat, devizaárfolyam, transzferkockázat, nemfizetési kockázat, adóskockázati felár, akármi....
"Érdekes módon, ahogy a "baráti felügyeleti szerv" élén változás állt be, már nem is annyira így szólt a fáma."
Mire gondolsz?
"Csak nézzed meg, ahogy az Imperial Monetary Forces bejövetelét vágyják. Ehhez képest Jézus várása szinte szóra sem érdemes :)"
értelek én, de őket is. Nem szeretnék ha emiatt szétszívattatnák az országot (HUF begyengítés, hozamemeltetés, befektetők eltérítése a magyar piactól, rossz hír keltése a világban). És ezzel kapcsolatban én is vitáztam veled télen. Röviden úgy írtam le, hogy a védelmi pénzt és gesztust be kell fizetni a maffiának (védelmi pénz), mert könnyen fájhat a dolog. Most hogy látszik, hogy mégsem nyaggat úgy az IMF (bár várjuk ki az év végét), és az EU (kötelességszegési eljáárás megszüntetése), így már alakul a dolog. És mégegyszer: tagjai vagyunk mindkét szervezetnek (befizetői is).
Szóval nem szerelemről van szó, hanem csak nem akarnak perpatvart...szerintem.
2006-ról meg csak annyit, hogy nem látok bele a zsinór rángatók fejeibe. De koncepció szaga van az egésznek...nem?
"De nem így működik az árfolyamrögzítés, hanem úgy, hogy öt évig fizetheted 180 Ft-al a törlesztést (kamat+tőke!!), és az efeletti rész TŐKETARTOZÁSA(!) CSAK TŐKE formájában van vezetve egy elkülönített számlán."
Ahha, és az 5 év kamatát ki nyeli be? Bank, állam (mi, én)? De ebbe nem mentem be annyira...ez a "jelezze munkáltatójánál, ha szeretné..." dolognál elvesztettem a folyamatot.