Re: nincs cím
Előzmény: #533571"Na ilyenkor aztán annyira elmegy a kedvem hogy itthon élek..."
Ettől ne menjen el, ez mindenhol így van. A jövedéki termék és az adóbefizetés máshol még sokkal szigorúbb, itt igazából a bírságok nem szoktak arányban lenni a problémával, illetve én azt szoktam kifogásolni, hogy miért nincs mondjuk pontrendszer, hogy aki rendesen dolgozik, azt ilyenek miatt ne is csesztessék, higgyék el hivatalból, hogy nincs benne szándékosság. De ez még a világ egyetlen pontján sincs, tehát nem tekintem magyar problémának.
Tudod, engem annak idején ElQró adóhivatala talált meg azzal, hogy öt évvel korábban(!) egy alvállalkozóm nem fizetett Áfát. Mondom, és? Mi közöm nekem ehhez? Erre közlik, hogy akkor én fizessek helyette, méghozzá a bűntetést(!) is, és a késedelmi kamatot is!! Mondtuk, hogy nem vagytok ti normálisak, persz PC módon. Mire közölték, hogy de. És viszonylag rövid úton határozatba foglalták azt, hogy nem baj, hogy már a jegyzőkönyv(!) tele van tárgyi tévedéssel és konkrét jogszabálysértéssel, a másodfok közölte, hogy nem baj, hogy 18(!) jogszabálysértéstől szenved az elsőfokú határozat, azért ők jogerőre(!) és behajthatóra(!) emelik azt.
Kedvenc indoklásom azóta is az alábbi:
"Igaz, hogy az elsőfokú határozat jogsértő volt, de akkor az nem baj, mert ha ettől eltekintünk, a bűntetés összege(SIC!) változatlan marad, így a határozat jó".
Hosszú ügy lett belőle, de én tudod hogy álltam hozzá?
Mi itt élünk legalább 800 éve, túléltünk törököt, tatárt, kommunistákat, csak nem fogunk most elmenni mert pár évre ilyen gyalázatos undormányok bitorolják a hatamat? Ugyan már, hol lesznek ezek mikor mi még mindig itt leszünk :) És máris jobban éreztem magam. És mellesleg, is győztem padlássöprő rendszerüket. Valahogy elegem volt abból, hogy ezek a tróger kommunisták mindig ki akarják a családot fosztani és mindig a törvényesség köntösébe próbálnak bújni.
"még az életkedve is elmegy az embernek itthon ha ezt tapasztalja..."
Csak nézzél körül a PIIGS-ben, ahol a 20-30%-os ÁLTALÁNOS munkanélküliség mellett 50%(!) feletti a pályakezdők állástalansága. Innentől máris másképpen látom az életet errefelé.
"és még ne legyen felháborodva az ember?"
Ha a labanc nincs felháborodva, nem tesz feljelentést, hagyja, hogy így történjenek a dolgok annak ellenére, hogy már azt is tudja, hogy ki művelte ezt vele - akkor miért lennék felháborodva?