Re: nincs cím
Előzmény: #533440"mi az hogy kommunizmus? Hogy perközösségbe tömörülnek a sértettek? Kiállnak magukért? Hisz úgy tudtam ez a kapitalista demokrácia (vagyis mintha ezt hazudnák...) része."
Node kolléga, azt írtam, hogy MAGYARORSZÁGON mi volt erre a reakció! Hát nem emlékszel már a végtörlesztésről szóló topicba, amiben folyamatosan az volt a reakció, hogy "hogyan képzelik ezek a bugris magyarok", hogy "kommunizmus lesz", meg hogy a "bankok (áldassék a nevük, mammon növessze hosszúra a ...)"-hoz nem lehet rosszat szólni, hozzájuk nyúlni, hiszen azok érinthetetlenek. Akik perközösségbe lépnek, nem értik a kapitalizmust, a szerződés a kizsákmányolt számára sérthetetlen, és úgy egyáltalán, hogy gondolják, hogy nem vállalják a felelőséget a tetteikért. Tényleg nem emlékszel erre?
Mert én erre utaltam: EZ AZ, ami ITT VAN, OTT NINCS.
"Ugye a kamatokat "megtámadni" jogosabb lett volna, hogy mi alapján lett az a kamat ami, és erről adtak-e tájékoztatást (nyilván ez egy többéves húzós menet lett volna, amiben csak nagy nehezen lett volna eredmény)."
Pontosan. Hiszen látod te a lényeget: Ha azt csinálták volna, akkor a következő ciklusban SEM történt volna semmi, ami régen késő lett volna. Nem lehetett belemenni egy adok-kapokba, pláne úgy, hogy a másik fél sérthetetlennek érzi magát és egy egész uszító média veszi őket kegyeibe. Itt csak gyorsan lehetett lépni, és ez volt az, amit meg lehetett lépni.
"Aki meg nyert a "16%-os" SZJA-val, meg a családi kedvezménnyel, az meg ott kapott muníciót a hiteltörlesztőjéhez. Tehát, született, egy nem épp a problémát célzó, féligazságos, de kompromisszumos (a bankokkal) megoldás."
Tökéletes megoldás nincs, nem is volt és nem is lehet csinálni.
Tudod mi jutott erről eszembe? Antall elhíresült mondása: "Tetszettek volna forradalmat csinálni". Így hogy a hatalom jogfolytonosan ment át, nem lehetett a szerződéseket annak rendje és módja szerint megsemmisíteni, csak ilyen felemásan kimenekíteni azokat, akiket lehetett.
Én tudod min vagyok meglepődve? Azon, hogy az árfolyamrögzítésbe milyen kevesen léptek be, hiszen ez pont az a dolog volt, amitől jobban féltek a bankok mint a végtörlesztéstől. Ehhez képest alig veszik igénybe, ami legalábbis nagyon furcsa, hiszen pénzügyileg, gazdaságilag, kiszámíthatóságilag egyszerűen sokkal jobb, mint állandóan többet fizetni. EZT tényleg nem értem.