Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: átlagvagyon

Ricsi Előzmény: #533506

Az előző hozzászólásodhoz:

Akkor adtak Suzukit pl 10% kezdővel, meg tv-t 0% kezdővel, így lehet fogyasztani. Aztán az ütött vissza később, mert már hitelt nem kaptak, de a régit törleszteni kellett. Még karácsonyi ajándékra is volt hitel, ha emlékszel rá...

Észak-Amerikában alig valakinek van ingatlana, mindenki bérel. Szóval én azt gondolom, azért az átlagnak ez valós pénzügyi helyzete. Ha nem, hát nem, én nem akarlak meggyőzni róla, itt elmondjuk, ki mit gondol erről-arról...

Melyik gazdaságot? Hát, az amerikaiak nagyrészt a sajátjukat, mi meg a hűbérurakét, hívjuk őket EU-nak. Én már régóta mondom, minden magyar kormány legnagyobb hibája (az előzőé, és a mostanié is, szóval én nem akarok napi politikába belemenni), hogy nem kezdik feléleszteni a magyar ipart. Mondok egy példát.

Minden magyar háztartásban van tv. Gyártsunk tv-t. Lehet mondjuk az 5 évvel ezelőtti modern, kevesen akarnak 70 centis plazmát, az átlagnak jó a 42 is. És adjuk el elérhető áron. Mondjuk Sony-Panasonic 100K HUF, Orion meg 60K HUF. Ezen is lenne haszon bőven, mindketten tudjuk. Indítsuk el újra a cipőgyártást, a cukorgyártást, a zoknikötödéket, a mittomén micsodát. És akkor a fogyasztás minket gazdagítana. Nem kell ezt óriási léptékkel csinálni, legyen cél először az, minden magyar ember magyar zokniban járjon.

Lehet, kicsit demagógnak tűnik, de ha ezt nem tesszük meg 1-2-3 éven belül, illetve nem indítjuk el, mérhetetlenül le fogunk szakadni, méghozzá behozhatatlanul. Én így látom. És akkor mérhetünk mi bármilyen vagyont, semmit nem fog érni.

Mert most mi a helyzet? A 4 millás vagyon mondjuk 15 000 Eur. De ha az Eur felértékelődik 10%-al, máris 10% vagyonvesztést könyvelünk el. De ha függetleníteni tudjuk magunkat kicsit a világgazdaságtól, messze nem fog annyira fájni.

A kínaiak pet palackból készítenek zoknit. Mi miért nem tudjuk megtenni. Az alapanyag 0, talán még fizetnének is, ha elvinnénk. Na, ez nem ennek a topicnak a témája, így nem fejtegetem, de gondold végig...