Re: nincs cím
lagwagoner Előzmény: #533388"Az már nem szándékom, hogy el is fogadják amit mondok, bármennyire is így látszik abból, hogy milyen türelmesen és sokszor elmondom akár ugyanazt is :)"
Valahol ez átjött. Sőt írod nekem: "Ugye-ugye, hogy ragadósak a gondolatok?! :)" Ok, tökéletesíted gondolatvilágom, szívesen hallgatom véleményedet, mert tényleg érdekelnek. Nem vagyok nagy netírnok, szerelmeimnek nem írtam ennyit mint neked :-) csak érzem, hogy gyakorlati előnyökkel járnak tanácsaid. De ettől (mivel nem vagyok releváns makro szempontból), nem változik sok minden (azt nem mondom, hogy semmi). Én arra lennék kíváncsi, hogy miért itt írsz, ilyen bedobással, több mint egy éve? csak , hogy átjöjjön a dolog...? Hát, nem is tudom... Bár ez is magánügyed természetesen.
Rátérve ami/akik ellen "harcolsz". Gondolom (sőt tudom) észrevetted, miért olyan zseniális a tervük, és miért érzed úgy, hogy sokan vannak (nem tudatosan) az oldalukon. 1. Valóban (tőke)erősek, és meggyőzőek, logikusak, következetesek. 2. politikai választások kipipálva, hisz az osztogatással (olcsó állami transzfer az alsó, alsó-közép osztályban) nagy előny van náluk, így a szavazóbázis biztosítja a hatalmukat. 3. az üveggyöngy hitellel (állami túladósítás is) egy mesterséges és hamis növekedést éreztető (ahogy ezt oly sokszor kifejtetted) közeget ad a népnek (amiből jut olcsó segélyekre). 4. felértékelődik (mily érdekes, biztos magától) az adott ország devizája, hogy az olcsó import beömöljön az országba (éjjen, óccsó a plazma TV!!), ezáltal az adott ország versenyképtelenné válik; + hazai devizájú hitel helyett "olcsó" külföldi devizájú akármi (BUBOR-CHFLIBOR) hitelek elterjedés. Szóval az értelmileg kevésbé nyitott (igyekeztem PC lenni) embereknek ez bejön. Ami pedig bejön a többségnek, azzal nehéz harcolni. Nehéz elvenni a gyerektől is az üveggyöngyöt...;-)
Felépített, és tökéletes, valld be! Nem arról van szó, hogy ez jó vagy rossz (persze, hogy rossz), hanem mekkora az ő erejük és van e erőteljes alternatíva. Illetve meddig lehet meglenni levadászás (Arsene Lupin) nélkül egy ilyen nemzetközi, mindent irányító erő nélkül. Ráadásul az EU-nak és az IMF-nek (!) önkéntes tagjai vagyunk (befizetők is), tehát kötnek bizonyos szabályok. Amiket be kell tartani a nemzet érdekeit nézve persze, de a tárgyalóasztalnál! Ott viszont csak a nemzet, de ésszel, nem hordószónokként "Brüsszelezni meg Moszkvázni" Nem hergelünk, persze érzem én a taktikai töltetét....
"Ha úgy tetszik, én adott esetben el tudom magyarázni, hogy miért más az, amit csinálnak, illetve, hogy annak mi az értelme, és mi lehet a ki nem mondott motiváció, de ez inkább "értelmezés", mint szóvivőség :)"
Akinek átjött, átjött, aki meg nem kedvel és akit irritálsz, azt nem győzöd meg. Meg akik nem ismernek azokat sem. Ja persze, nem azt mondom, hogy ne írjál meg minek írsz....
"Csakhogy ezt nem lehet, mert menten felkoncolná őket a liberálnácik érdekköre."
Oko, ok ezt is értem, de nem lehetne mégis valami egyenes tervhez hozzájutni? :-)
"És még megdöbbentőbb számomra az, hogy mennyire nem tudnak értelmesen beszélni a másik oldalon, hiszen valójában azon kívül, hogy futnak mindenhová beárulni a magyarokat, meg uszítanak, igazából semmiféle építő ötletük nincs."
Tényleg döbbenet.
"node a többinek már politikája sincs, csak a Fidesz gyűlölete a Fidesz sikeressége miatt. "
pedig a Negatív kampány egy jelentékeny szavazóbázisnak bejön ám.