Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #533351

"Honnan veszed, hogy ezen a forumfelületen megragadnak gondolataid magvai?"

Már megtörtént :)

Egyébként, valami félreértés van. Én nem vágyom se hittérítésre, se (nép)vezetői ambícióim nincsenek, politikai meg pláne nincs. Ugyanakkor mivel igaz az, hogy akár hittérítőnek, akár (nép)vezetőnek kiváló lennék a képességeimből fakadóan (nem nagy arc, tessék tovább olvasni!), ezért amikor ezekről a kérdésekről beszélek, akkor sokan azt hiszik, hogy ez motivál, hiszen ezeket érzik ki abból, amit írok.

És ez tévedés.

Nekem csak annyi a szándékom, hogy elmondjam amit el akarok mondani és annyi, hogy adott esetben értsék meg, hogy mit akarok mondani. Az már nem szándékom, hogy el is fogadják amit mondok, bármennyire is így látszik abból, hogy milyen türelmesen és sokszor elmondom akár ugyanazt is :)

"De Trendman feladta a leckét: tessék meghatározó személyiségnek lenni. Bár nem tudom átjönne-e mindenkinek amit mondasz."

Nézd, ha most indítanál egy szavazást, hogy ki az, aki nem ismer errefelé, akkor elég kevés név jönne le. Akik ""ismernek"" azoknak meg a nagy része utál, de ez az apróság Howard Sternt se szokta zavarni és zavarba hozni, hiszen azok sokkal többet töltenek az olvasgatásommal, mint akik ""kedvelnek"" :)

Viszont lásd feljebb: ÉN NEM akarok meghatározó személyiség lenni, én csak beszélgetek. Nem szándékozom csoportot alapítani, élre állni, irányítani, mert többek között lusta vagyok, és értelmét sem látnám. Ennél sokkal többre tartom azt, ha a gondolatok talajt fognak. Azt meg mindenhol elmondom, ahol és amerre éppen járok, az, hogy mostanában ez a "kedvenc kávéházam" az csak egy dolog :)

"Nem kell úgy látni a dolgokat ahogy ő, de be lehet sok dolgot építeni saját világnézetünkbe, illetve pár pontját revideálhatjuk álláspontunknak. Ha hajlandóak vagyunk a nyitás irányába.."

Ugye-ugye, hogy ragadósak a gondolatok?! :)

"_AT_ jobb FIDESZ kommunikátor, mint a kormány szóvivői."

Huhh! Én nem akarok Fidesz kommunikátor lenni, és a legkevésbé sem szeretném, ha pártfüggőségem lenne, hiszen az rögtön bekorlátozna. Én egyszerűen magyar szeretnék lenni és a magyarság érdekében beszélni Magyarországon. Az, hogy ez sok szempontból hasonlít arra, amit a Fidesz szeretne csinálni, az számomra öröm, de azért, mert abba az irányba mutat, amit én jónak tartok és amit - ahogy már többször írtam - jóval a Fidesz hatalomra jutása előtt is képviseltem.

Ha úgy tetszik, én adott esetben el tudom magyarázni, hogy miért más az, amit csinálnak, illetve, hogy annak mi az értelme, és mi lehet a ki nem mondott motiváció, de ez inkább "értelmezés", mint szóvivőség :)

"Én figyelek rájuk, meg minden, de tocsog a populizmustól amit mondanak, az álságos beszédet meg nem állom. Ha világosan elmondanák, mit akarnak és mi a cél (de ne 20 meg 100 éves tervekben) akkor jobban kedvelném a politikájukat."

Csakhogy ezt nem lehet, mert menten felkoncolná őket a liberálnácik érdekköre. Szép csöndben, össze-vissza beszélve lehet csak zavart kelteni, hogy közben világos irányba lehessen állítani az országot.

Nemrégiben éppen arra döbbentem rá, hogy valójában elképesztően nagyot fordítottak az országon, hiszen alig két éve vannak hatalmon és gyakorlatilag már mindent átírtak és elkezdtek bebetonozni, ami az (szerintem) ország érdekeinek irányába fordítja a kocsirudat. Két év alatt ez nem kis teljesítmény. És mint már sokszor leírtam, most is ide kívánkozik, igazából az a megdöbbentő a számomra, hogy nem igazán tudok olyat mondani, amit "vissza kellene", vagy egyátalán "vissza lehetne" csinálni, ebbe beleértve az adóátalakításokat és az államberendezkedést.

Egyszerűen az az ÉRZÉSEM, hogy ha arról kellene most népszavazni, hogy visszaálljon a Legfelsőbb Bíróság elnevezés a Kúria helyett, avagy, hogy ne Magyarországnak hívjuk az országot, hanem Magyar Köztársaságnak, vagy Isten kerüljön ki az Alkotmányból, netán, hogy visszajöjjön a komcsi alkotmány, akkor az nagyon csúfos vereséget szenvedne.

És még megdöbbentőbb számomra az, hogy mennyire nem tudnak értelmesen beszélni a másik oldalon, hiszen valójában azon kívül, hogy futnak mindenhová beárulni a magyarokat, meg uszítanak, igazából semmiféle építő ötletük nincs. Valamelyik nap az autorádióban belehallgattam egy LMP-s nyiltakozatba a földtörvény kapcsán, hát öt percen át olyan bullshitet nyomott le, hogy maga sem gondolhatta komolyan, egyszerűen egyetlen normális mondat nem jött ki a száján, értelmes gondolat pedig még véletlenül sem.

Ha pedig így nézem, lehet nem kedvelni a Fidesz politikáját, node a többinek már politikája sincs, csak a Fidesz gyűlölete a Fidesz sikeressége miatt. Azon meg mit szeressek?