Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #532735

Namármost, én pont azt nem értem, hogy aki szerint itt minden rossz, arrafelé pedig kolbászból van a kerítés és számára csak az jelent élvezetet, hogy ezt az országot szidja, az miért ezt teszi ahelyett, hogy elmenne a Kánaánba?

Mert önmagában paradoxon, hogy valaki szerint máshol jobb, ám ahelyett, hogy ott lenne jobb neki, ahelyett itt szidja az országot. Node, ha itt van, mert mégiscsak jobb itt, mint elmenni, akkor eleve értelmezhetetlen az, hogy máshol jobb lenne. Mert normális ember - szerintem - ha annyira ott akar élni, az odamegy. Mondhatni, a rendszerváltásnak csúfolt hatalomátmentés egyik, vagy talán az egyetlen értelme az volt, hogy leomlott a vasfüggöny, azaz megszűnt az, hogy nem lehet tartósan külföldre költözni. Vagyis, LEHET és egy ideje már DOLGOZNI is szabad arrafelé.

Szerintem ez jópár embernek elkerülte a figyelmét, és a mai napig azt hiszi, hogy errefelé beveszik azt a mesét, hogy azért van itt, mert oda nem mehet, de azért arra tellik, hogy itt gyűlölködjön. Nem. A valóság az, hogy ezen emberek döntő többsége igazából VAGY életképtelen, VAGY nem rendelkezik semmiféle olyan tudással, tulajdonsággal, amire ott igényt tartanának, vagyis itt legalább el tud vegetálni. Aztán ezen kívül vannak azok, akik jól élnek abból, hogy erre rájátszanak és gyűlöletet szítanak az országgal szemben, hogy a rossz közhangulatot meglovagolva akár a hatalmat is átvehessék. Ez a libárálnáci ideológia, amely a mindig lehet rosszabb irányból kívánja erőszakkal átvenni a hatalmat, ha már megvenni nem tudja.