Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #531874

"de a 200millaéves bevételhez képest a 2milla nudli mert kb ez lenne a felállás :o)"

Node a 200 milla éves bevételhez az ingatlanok értéke semmiféle szempontból sem kapcsolódik, hiszen ez nem jövedelemadó lenne, hanem vagyonelokbzási és felszámolási illeték. Attól, hogy valakinek van egy 50 millás ingatlana, attól lehet akár 50 millió adóssága, 1 milliós éves jövedelme meg 100 milliós is.

"míg egy 100-200 millás budai ingatlanja azért sztem olyan embereknek van akiknek nem gond az évi két milla sem."

Pedig nagyon is gond, főleg, ha már nyugdíjas az, aki az ingatlant mondjuk Budapesten kívül építette mondjuk a Szabadság hegyen potom 40 évvel ezelőtt.

"ha meg igen akkor nem gazdag hanem középosztály és megdolgozott évek alatt érte (ilyet ismerek - na neki már gond lenne az adó)"

Erről beszélek. Ez a TÖBBSÉG Magyarországon, ha pedig ehhez hozzátesszük, hogy ezen családi házak jellemzően többgenerációra épültek, akkor megint érthetetlenné válik az elképzelés az adóztatásra. Adott esetben két-három ingatlant adtak össze annak idején egy közös házért.

"arról nem is szólva hogy leadózott jövedelemből vett a többség lakást és azután megfieztett már az ileltéket ami ugye egyfajta vagyonadó ..."

Nem egyfajta. AZ. Visszterhes VAGYONÁTRUHÁZÁSI illeték, tehát de facto, de jure és amugy szó szerint vagyonadóról beszélünk, méghozzá egy összegben kivetve. Innentől a vagyon ki van vonva az adóztatás lehetősége alól is.

"eccer már leadóztam a leadózott jövedelmemet még eccer szóval én nem fogok fizetni semmiféle ingatlandaót márcsak ezé sem mert nincs miből."

Az az oszkogató és bauer féléket nem érdekli, őket csak az érdekli, hogy földönfutó legyél.