Re: nincs cím
matgab Előzmény: #528480Nekem nincs ilyen papírom, bár a valaha volt ATH-n én vásároltam (csakúgy, mint pl. Estar-ban).
Kivezetéskor nem emlékszem pontosan, hogy mit kell nézni, de se a 180 napos nem nagy védelem, sem az egy részvényre jutó saját tőke, hiszen az ingatlanok histórikus árfolyamon vannak nyilvántartva és (nem véletlenül) nincsenek piaci árra átértékelve.
Nem mellesleg Sir Bernard Schreier jó -hmm hogy fogalmazzak, hogy ne legyek antiszemita- szeret a metszett farok jó oldalán állni a többi befektetővel szemben. Ezért pl. Kanadában simán meg is bírságolták rendesen, amiért úgy viselkedett a kisbefektetőkkel, ahogy.
Csakhogy én abban nem bízom, hogy a PSZÁF hasonlóan kemény lenne, főleg ha eltesznek a megfelelő zsebekbe néhány milliót.
Harmadrészt nagyszerű intézkedésekkel sikerült a vonatkozó törvényeket úgy átvariálni, hogy ma olyan egyszerű kisemmizni a kisbüfiket, ahogy az korábban nem volt elképzelhető... Ugye nem kell a papírokat kivezetni a tőzsdéről, elég átvezetni mondjuk a mozambiki tőzsdére és máris semmit nem kell megadni a kisbüfiknek, ha van a kereskedésre más platform... Pl. Orco.
Ergo aki kivezetésre spekulál, na az nagyon a rossz végére helyezkedik azon bizonyos nemi szervnek...
Röviden ennyi.