Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

Előzmény: #528437

"1.-2.-3."

Ebben egyetértünk.

"Matolcsy amit csinál az nem más mint egy folytonos rögtönzés a fenti és egyéb kényszerítő körülmények között vergődve, sokszor elég rosszul kivitelezett rögtönzés."

Az a helyzet, hogy RETORIKAILAG értem, amit írsz és ebben a kontextusban igazad is van, node egy olyan világban, amiben éppen összedől a régi rendszer, abban az, hogy valaki képes az állandó rögtönzésre a "kényszerítő körülmények" közepette, azt én pont nem rossz tulajdonságnak tartom, ennél én sokkal rosszabbnak tartom azt, amikor valaki az alapvető változások ellenére bigottan ragaszkodik a bukott tanokhoz.

"Lengyelek stb stb jelezték, hogy köszi de mi jól vagyunk a bankjainkkal."

És ugye azt is tudod, hogy arrafelé nem is volt olyan mértékű uzsoratőke kihelyezés, mint errefelé? Valójában itt látható az, hogy mennyire NEM egyformán volt kezelve a régió, és hogy mennyivel kiszolgáltatottabbak voltunk mi. Nem mellesleg, azóta már mások is jelezték, hogy vonják ki a pénzt a bankok az anyabankok irányába.

"Ok nyugdíjpénztár ügyben több helyen vannak lefaragások de nem ilyen Einstand, különadók is vannak , lesznek is, de nem világrekord méretekben."

Tudod, ez most olyan, aminek nincs értelme. Eleddig az volt a vélekedés, hogy ehhez a rendszerhez egyáltalán hozzányúlni sem lehet, mig most a világ legtermészetesebb módján számolják fel mindenhol. Innentől az, hogy "mennyire", az már csak egy lényegtelen részletkérdéssé vált, gyakorlatilag mindenhol el fog a rendszer sorvadni.

"Azért ezek a tervezési munkái elég érdekesek, megnyilvánulásai sem éppen a nagy összeszedettségről tanúskodnak vsz."

Azért azt ne felejtsed el, hogy részben járatlan úton járunk, részben olyan régi úton, amin már mindenki elfelejtett járni. Egy ilyen közegben nem csoda, ha a megnyilvánulások összeszedetlenségről tanúskodnak, különösen akkor, ha azokat az ancient regime értékrendje szerint próbálod mindenáron értelmezni.

"Nagy hazárdjáték arra alapozva, hogy a válság hamarosan végetér. Ha igen bejöhet, ha nem súlyos árat fizetünk ezért."

Van egy érdekesség, amit nem veszel figyelembe. Ez pedig az, hogy ha a válság nem ér véget, akkor pont még nagyobbat nyerünk azzal, hogy húzzuk az időt. Ugyanis minél tovább tart a válság, és minél inkább az derül ki, hogy Magyarország fenntartható költségvetéssel rendelkezik, ráadásul saját pénzzel, annál inkább lesz BIZTONSÁGOS befektetési célpont, különösen akkor, ha függeten tud maradni, azaz önálllóan dönthet a gazdaságpolitikáról. Mert ebben a kontextusban az Imperial Monetary Forcesnek való kiszolgáltatottság pont bizalomvesztést jelentene. Vagyis, akár gyorsan véget ér a válság (kizárt), akár kiderül, hogy meztelen a király (alsónadrágnál járunk), mi csak nyerhetünk azzal, ha a saját erőnkre és lehetőségeinkre támaszkodunk.

"Értem én , hogy beleélte magát a Che szerepkörbe mint forradalmár és ezt menő dolognak érzi, de vki szólhatna neki az , hogy nem ortodox még nem feltétlenül kellene azt jelentse, hogy hülye is aki nem mérlegeli minek mi a következménye. :)"

Az lenne a kérésem, hogy ezeket a beszólásokat errefelé mellőzzed, tudsz te normálisan is írni, ha olyan hangulatod van. Kérek mindenki mást is, hogy ezt mellőzze, mert utálok hozzászólásokat ezek miatt kimoderálni. Köszönöm.

"Pótcselekvés ez az egész kérdőívesdi."

Nem egészen. A pótcselekvés az lenne, ha nem lenne ötletük és a lakosságra akarnák fogni azt, hogy mit és miért csinálnak. Ez az egész arról szól, hogy azt kommunikálják a nép felé, hogy VAN SZAVUK, igenis beleszólhatnak a döntésekbe. Egészen meglepő módon egyébként tényleg így történik, elég csak az előző kérdőívre gondolni. Az embereknek erre szükségük van, és ez paradox módon még azokra is igaz, akik vissza sem küldik a kérdőívet.

"Ha pedig olyan eredmény jön ki még ebből a kontraszelektált szavazósdiból is ami nem annyira kedvező akkor azt gondolom nem fogják kidomborítani az értékelés után, ami viszont igazol egy lépést azt majd nyomják, hogy igen a nép is ezt akarta. :)"

Ajánlom figyelmedbe ez ügyben a pénzcentrum hamisítását, amivel a nyilvánvaló tényeknek is az ellenkezőjét akarja mindenáron bebizonyítani. Ez is egy érdekes hozadéka ám a témának, azaz az, hogy vajon ha ezeket a kérdéseket OLYANOKNAK teszik fel, akik VALÓSZÍNŰLEG nem küldik vissza a kérdőívet, és VALÓSZÍNŰLEG nem rajonganak a kormányért, akkor az milyen eredményre vezet. És bizony, pontosan az látható azon a részen, hogy elfordultak az emberek a korábbi ideológiától, és innentől valójában nem arról szól már a kérdőív, hogy "utólagos önigazolás legyen", hanem valójában arról, hogy miért gondolják még mindig sokan azt, hogy NEM EZT akarja a nép, ha egyszer BÁRHOL feltéve a kérdéssort gyakorlatilag ugyanazon válaszok születnének meg?

Szerintem ez világosan bemutatja a társadalom átalakulását, és ebből a szempontból ez nagyon hasznos dolog, mert valahol ez ennek a lényege.

"Annál végülis olcsóbb mintha mindenből 300 Ft-os vizitdíj népszavazást csinálnak milliárdokért"

Tulajdonképpen ebben a kontextusban most arra gondolj, hogy vajon melyik ideológia a jobb? Az, amelyik kitalál valamit és erőszakkal a népre erőlteti, annak ellenében, vagy az, amelyik megkérdezi a népet és utána NEM MEGY ELLENE? Mert nagy különbség van ám aközött, hogy legalább ELLENE nem megy, ELLENE nem hoz döntéseket és aközött, hogy csakazértis megerőszakolják a népet... mert ugye, lehet kifigurázni azt a népszavazást, de azért elég világosan mutatta azt, hogy ANNAK a kormánynak mekkora volt az elutasítottsága, és egyben azt is, hogy valójában mennyire ellene volt a népnek MÁR AKKOR IS az a fajta politika.

Ez miért nem jut az eszedbe?

Vagy például az, hogy azért nem küldtek ki előtte egy kérdőívet, mert masszív elutasítás lett volna a válasz? Felhívom figyelmed arra, hogy jelen kérdőív pénzcetrumhamisításos verziójában is elég világosan kijött az, hogy oszkogatást megszűntetni, aki nyugdíjas, az ne dolgozzon, de védjük meg az ország tulajdonát és a közszolgáltatások maradjanak a köz kezében és ne profitorientáltak legyenek. Tulajdonképpen tudod mi az érdekes? Az, hogy SZERINTEM ebben az égvilágon semmi újdonság nincs, ha BÁRMIKOR feltették volna ezen kérdéseket, ugyanezen válaszok születtek volna meg rá.

És ez tudod miért fontos? Azért, mert ez HIVATKOZÁSI ALAP A JÖVŐRE NÉZVE IS, azaz arra, hogy erről az útról később se lehessen letérni. És ez minden pénzt megér szerintem.

"De ez annyira biztos , hogy baj lett volna? Szerintem inkább jót tett volna egy ilyen kontroll mert néha mint egy elszabadult hajóágyú úgy kezelték a problémákat."

Amekkora problémák errefelé voltak, nem csodálom, hogy ekkora kapkodás volt. Csak gondolj bele abba az apróságba, hogy úgy 1500-2500 milliárd körüli meghúzás volt az elmúlt két évben. Ennek a Bokros csomag pontom a 10%-át tette ki anno, ami azért inflációval növelve már nem nagyságrendileg kevesebb, de azért jóval kevesebb. Most őszintén, ha ezek után még mindig 2,5-3% körüli a költségvetés hiánya, akkor mekkora hazudozás ment korábban? Ez a GDP 10%-20%-át teszi ki... és még mindig nem ott tartunk, hogy szufficitesek vagyunk, csak már nem adósodunk tovább a felpörgetett infláció miatt.

"Az lenne az ideális ha 20 éves korában mindenki tudna saját lakást venni, vállalkozása be tudna ruházni minimális hitellel stb."

Na ez volt az, amivel a liberálbolsevikok behülyítették az embereket, és ezzel tették őket adósrabszolgává. Pontosan ezzel az ideológiával KELL egyszer és mindenkorra végleg leszámolni.