Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #525876

Ez azért hely és igényfüggő is, én úgy számoltam, hogy a hét évig való fenéken ülés lehetővé teszi a továbblépést, avagy önálló ingatlan megvásárlását. És mivel ez is egy befektetés, ezért szoktam én ezt mindig kivételnek tekinteni a vásárlások, kölcsönzéses életmód alól. Természetesen akkor, ha ez ésszel történik és normálisan. Amugy én pont azt találtam, hogy egy bizonyos szintnél (átlag feletti, de nem kifejezetten luxus ingatlanok) kifejezetten olcsóbb a bérlés, mint a vásárlás, afelett már nem, ha van annyi pénzed - ha pedig ennél alacsonyabb a vételár (átlagos lakások), akkor ott mindig egyén és esetfüggő, hogy melyik éri meg jobban.

Azért Magyarországon tényleg hiányzik az a fajta bérlési kultúra, hogy ténylegesen a tiéd a lakás, csak nem vagy a tulajdonosa, tehát nincs háziúr, bérbeadó, hanem ezzel foglalkozó épületek, ingatlanos cégek vannak, amelyektől úgy bérled a bérleményed, mint egy irodát, azaz öt-tíz évre aláírhatsz ha ehhez van kedved, és addig, amig fizeted a díjat senki be nem jöhet a lakásODba.

Egy főbérlős bérlés mindig más, mert ott mindig konfliktus van a mit lehet csinálni és mit nemmel kapcsolatban. Szóval én ezért teszek kivételt.

De ezúttal mindannyian egyetértettünk, aki saját lakásból alig nagyobbra költözik 25 év adósrabszolgásítással, az nem normális.